Посвята дому молитви в Башликах

24.12.2017
0
517

Святкові дні в християн віри євангельської села Башлики почалися ще в переддень Різдва Христового, а точніше – 24 грудня 2017 року відбулася посвята й відкриття новозбудованого дому молитви. Просторий зал, розрахований на п’ятсот сидячих місць, умістив ще стільки ж людей. У мальовниче село завітали не лише друзі та родичі з Волині, Рівненщини, Чернівеччини, а й керівництво УЦХВЄ загальнодержавного, обласного та районного рівнів. Не обминули увагою подію й  місцеві держслужбовці, подякувавши віруючим за тісну співпрацю в громадсько-соціальній сфері.

Перші зерна Доброї Новини впали в духовний ґрунт цього краю в далекому 1918 році. Їх посіяв місцевий чоловік, який повернувся додому з австрійського полону євангельським християнином. Можна згадати багаторічну спільну історію церкви с. Башлики з цуманською та карпилівською євангельськими громадами.

Лише в 1963 році, коли не можна було збиратися в сусідньому Цумані, служіння стали проводити в Башликах. Федір Федорчук запропонував проводити зібрання у своїй хаті. Щоб усім поміститися – її трохи розширили. І в тій же селянській тісній хатині на першому зібранні було слово від Господа, що в ній Бог буде годувати народ Свій вишуканими стравами… Господь потужно діяв у час переслідувань: зціляв, звіщав Свою волю.

У 1988 році отримали дозвіл на будівництво власного дому молитви. І на місці старої хатини виріс перший молитовний будинок. І ось 24 грудня відчинилися двері другого красеня, збудованого поруч. За словами братів, не було іншого виходу, тому що старе приміщення не вміщало навіть «своїх», місцевих. Будівництво розпочалося в лютому 2015 року. Через два роки й десять місяців закінчилося, а це свідчить про велику завзятість та дружність місцевих християн. Тепер сучасний будинок може вмістити у світлій просторій залі всіх бажаючих чути Слово Боже. А ще він – окраса села.

На сьогодні мсцева євангельська церква налічує понад трьохсот членів та 105 чоловік молоді й біля двохсот дітей. Служіння цієї громади не обмежується  домом молитви, а справами доброчинства виходить далеко за його стіни.

Інна Мельник, vhve.com.ua



Додати коментар

Пожертвувати