Президент підписав закон про святкування Різдва 25 грудня

29.11.2017
0
588

29 листопада 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав закон, що скасовує вихідний день 2 травня й робить 25 грудня —  протестантське та католицьке Різдво — вихідним днем.

Раніше 16 листопада Верховна Рада ухвалила закон № 5496 «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України «щодо святкових і неробочих днів», яким визначає 25 грудня офіційним святковим днем в Україні. Згідно з цим законом, Україна відтепер святкуватиме лише 1 травня як вихідний, і називатиметься він Днем праці.

Коментуючи цю подію старший єпископ Української Церкви Християн Віри Євангельської Михайло Паночко підтримав рішення парламенту. Водночас, він наголосив, що святкування Різдва не повинно внести в християнство якийсь розлад чи незгоду, тому кожна церква сама, без жодного примусу, має визначитися, яка дата святкування їй більш до вподоби.

«Позитивне рішення. Я вірю, що з часом воно більше буде втілюватися в життя. Можливо не одразу воно сприйметься різними верствами населення, але я розумію і вірю, що це правильний крок» — відзначив єпископ, у коментарі сайту ІРС. 

Відповідаючи на питання, коли саме українські християни віри євангельської святкуватимуть Різдво, Михайло Паночко зауважив: «Напевно ми будемо святкувати Різдво Христове двічі — і 25 грудня, і 7 січня. На перехідний момент — це нормально, і зовсім не порушує канони Священного Писання. Головне — зберегти віру і відносини між собою, головне у всьому — любов і гарні стосунки».

chve.org.ua

 

 



Додати коментар

Пожертвувати