Розширена рада місії

10.04.2024
0
640

9 квітня 2024 року в Луцьку відбулася розширена рада місії «Голос надії». В головному офісі зібралися відповідальні за місіонерську працю в різних регіонах України та керівництво місії.

Надаючи загальну інформацію щодо роботи «Голосу надії», директор Микола Синюк зазначив, що сьогодні в місії працює 342 місіонери (320 — в Україні, 22 — в Європі). Відповідальні ділилися інформацією щодо ситуації в регіонах.

Загалом, місіонери стабільно працюють на відкриття нових церков, регулярно проводять водні хрещення, рукопокладають нових служителів. Зокрема, повсюдно продовжується дитяче служіння (недільні школи й табори), реабілітація алко- та наркозалежних, вуличне благовістя з роздачею християнської літератури, розвиваються гуманітарний та соціальний напрямки у співпраці з органами влади. Волонтери та капелани їздять служити цивільним та військовим у прифронтовій зоні. Місіонери працюють в інтернатах (зокрема, там, де перебувають діти з окупованих територій), закладах для реабілітації військових, виправних колоніях, циганських таборах, роздають Нові Завіти в школах.

Серед успішних проектів, які діють нині, згадували: «Словом та ділом» (Житомирщина), «Доброго теслю» (Хмельниччина), «Євангелію в кожен дім» (Івано-Франківщина). Також у низці регіонів працюють благодійні пекарні, які роздають хліб для малозабезпечених. Відповідальні в регіонах працюють над систематизацією місіонерського служіння, виробленням спільної стратегії, організовують навчання для служителів, дитячих працівників, сурдоперекладачів.

Особливу увагу приділили обговоренню служіння в областях, які межують із фронтом. На Харківщині через загрозу повторного наступу виїжджає населення, призупинене будівництво домів молитви, при цьому люди продовжують іти до церкви. Місіонери Сумщини працюють в умовах постійних обстрілів, попри це, за останній рік в області було охрещено 93 людини (51 з них — місіонерами), це найбільша кількість за весь час. Під обстрілами доводиться служити і місіонерам Запорізької області, вони регулярно відвідують прифронтові села та військовослужбовців — за рік здійснили близько 70 виїздів. На Дніпропетровщині ситуація не менш напружена, проте за останній рік в області хрестили 36 чоловік, 12 з них — у Нікополі, який постійно зазнає бомбардувань.

Серед іншого учасники наради обговорили важливість регулярних зустрічей місіонерських команд в регіонах, вироблення спільного бачення та глибшого усвідомлення цілей служіння, духовної підтримки місіонерів, співпраці з обласними об’єднаннями та місцевими церквами. Зупинилися на кадрових питаннях та питаннях комунікації між відповідальними та керівництвом місії. Окреслили перспективи виходу служіння за межі українського контексту, співпраці із закордонними місіями. Також зазначили орієнтовні дати майбутніх конференцій місіонерського відділу в Рівному, Хмельницьку, Полтаві.

Директор «Голосу надії» Микола Синюк зупинився на загальних ідеях, які колись лягли в основу місії: місія — це поклик і посвята для поширення Євангелії і заснування нових церков; наше бачення — бути авангардом церкви в питаннях апостольського служіння; наше завдання — не стільки координація, фінансування, адміністрування, скільки духовний вплив і безпосередня праця на місіонерському полі; наше завдання — дбати про усвідомлення і виконання Великого Доручення усією Христовою Церквою, об’єднувати і консолідувати для досягнення цієї мети людей і ресурси; прислухаючись до керівництва Святого Духа, іти туди, де є потреба.

Крім того, служитель зауважив 5 перспективних напрямків розвитку, актуальних саме тепер:
— акцент на нових місцях служіння з новими людьми;
— розвиток напрямку освіти (вузькопрофільний місіонерський інститут);
— розробка практичних механізмів ефективної співпраці з церквами та об’єднаннями церков;
— розбудова співпраці зі світовими місіонерськими організаціями;
— новий рівень медіа-служіння, ефективна пропаганда ідей місії.

«Незважаючи на обставини, в яких сьогодні живемо, ми маємо з молитвою планувати наше служіння і з Божою допомогою виконувати його. Війна нас не змінює, війна показує, хто ми є насправді» — сказав у своїй заключній промові Микола Синюк. Зустріч завершилася молитвою за місіонерів та керівництво місії.

 

 

 

 

 



Додати коментар

Пожертвувати