У континентальному Китаї за 2017 рік було хрещено більше 48000 чоловік

16.02.2018
0
650

У континентальному Китаї, за неповними даними, за 2017 рік було хрещено більше 48000 чоловік, і християнська віра як і раніше на підйомі в цій країні, повідомляє Agenzia Fides.

За статистичними даними, опублікованими спільнотою Faith Cultural Society напередодні китайського нового року, за 2017 рік у континентальному Китаї було хрещені 48,556 чоловік, що «свідчить про динамізм і успіх місіонерської діяльності в місцевих громадах». Відзначається, що це «неповні дані» і остаточна цифра може бути ще вищою.

За статистичними даними, що надійшли в Agenzia Fides, в списку хрещень вже вкотре лідирує провінція Хебей, яка вважається бастіоном католицизму в Китаї: в ній за рік хрещені 11,899 чоловік. Примітно, що цифри хрещень ростуть навіть в регіонах з високою часткою мусульманського населення — наприклад, в провінції Синьцзян було хрещено 66 осіб, в провінції Нінся — 128, в провінції Шанхай — 54 людини. Досягла успіху в місіонерській діяльності навіть крихітна католицька громада в Тибеті, де практично безроздільно панує тибетський буддизм: вона відзвітувала про хрещення 11 чоловік в 2017 році. При цьому в столичній єпархії Пекіна було хрещено 1,099 осіб.

«Не дивлячись на надихаючі цифри зростання віри в країні і найвищу місіонерську активність в місцевих громадах по всьому Китаю, ми не повинні зупинятися на досягнутому і постійно шукати шляхи до оновлення нашого місіонерського служіння, — підкреслюють автори звіту Faith Cultural Society. — Навернення в християнство населення Китаю — це складний і довгий шлях, на якому ми зробили лише перші кроки, і його ще треба буде пройти». У той же час автори закликають сприймати статистику з обережним оптимізмом — як всього лише «знак можливого успіху і заклик до ще більш високої самовіддачі, бо ми повинні і далі всіма силами зміцнювати віру, не вдаючись до гордині і не задовольнятися тимчасовими успіхами на нашому великому шляху до Христа».

sedmitza.ru

 



Додати коментар

Пожертвувати