Візьми відповідальність
Малинфест-2018 (ХХІ з’їзд молоді УЦХВЄ)

15.07.2018
0
788

Близько чотирьох тисяч молодих людей приїхали на «МалинФест-2018», XXI з’їзд християнської молоді, який проходив з 4 по 11 липня у таборі «Юність» неподалік Малину на Житомирщині. Серед учасників з’їзду – не лише молодь з України, а й гості з Білорусі, Польщі, Чехії, США, Фінляндії, Росії.

Девіз цьогорічного з’їзду – «Візьми відповідальність». Відтак учасників фестивалю закликали брати відповідальність у своїх церквах, родинах, містах і країнах. Це питання стало лейтмотивом багатьох проповідей, семінарів, тематичних секцій. «Християнська молодь може впливати і змінювати країну», — наголосив голова організаційного комітету, пастор Богдан Левицький. Він також додав: «Наше завдання — показати їм орієнтир, а також навчити бути добрими християнами, відповідальними громадянами країни».

Серед учасників фестивалю чимало тих, хто приїхав вперше, проте більшість п’ятидесятницької молоді регулярно відвідує з’їзд. «Для мене МалинФест — це духовна «підживка». Кожного разу тут я можу отримати особливе Слово для своєї душі аж на весь рік», — каже Наталя Семенчук з Тернополя. Дівчина приїхала на «МалинФест» уже п’ятнадцятий раз! Каже, що кожного року отримує тут заряд духовних сил для щоденного життя.

Малинфест-2018

Привітати учасників фестивалю приїхали представники влади регіонального і центрального рівнів. «Україні потрібні молоді лідери, які готові взяти відповідальність за себе та свою країну. Переконаний, що молодь, яка сповідує християнську мораль, чесноти, міцні родинні цінності — це ядро української нації», - наголосив міністр молоді та спорту України Ігор Жданов. Він позитивно відзначив активну позицію християнської молоді у захисті традиційних сімейних цінностей. Також міністр передав учасникам фестивалю вітальний лист від Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

На цьогорічному з’їзді молоді офіційно представили Івана Білика як керівника молодіжного руху Української Церкви Християн Віри Євангельської. Пастор Богдан Левицький, який очолював молодь упродовж сімнадцяти років, поблагословив його та пообіцяв і далі служити для молоді.

Іван Білик дотепер був молодіжним лідером Львівщини. У своєму виступі він наголосив: молодь покликана впливати на суспільство. «Наше призначення — впливати, викривати гріх, різноманітні виклики і показувати суспільству, що так не має бути. Кожен з нас покликаний впливати».

Малинфест-2018

Відвідали «Малинфест-2018» воїни антитерористичної операції, капелани та вдови загиблих на сході захисників України — всього вісімнадцять осіб. Олександр Алієв (Курбан) розповів, як у 2014-му його взяли на військову перепідготовку та замість повернути додому, відправили на схід. Олександра постійно відвідували друзі з церкви, підтримували його та молилися, деякі церковні служителі приєднувалися до капеланства. «Коли за нас молилися, в нас почало все змінюватися в кращу сторону. Інші казали: вам щастить. Але причиною того була саме молитва. Я хочу звернутися до молоді: те, що ви тут — це молитви ваших рідних. Воїни, які на передовій, вони потребують ваших молитов. Моліться за них. Хтось фізично воює, а ви духовно», — наголосив пан Алієв.

 Під час молодіжного з’їзду відбулася Школа Реформації та панельна дискусія на тему «Церква з понеділка по суботу: місія у професійному світі», у якій взяв участь народний депутат України Павло Унгурян, а також він провів семінари на тему професійного зростання у сфері політики та управління. «Молоді люди — це рушійна сила нашої держави, це майбутнє нашої країни. Тому перед ними стоїть особливе завдання взяти на себе відповідальність бути найкращими християнами, де вони навчаються, професіоналами на робочих місцях, зразковими громадянами своєї країни», — зазначив Павло Унгурян.

Малинфест-2018

Традиційно на «Малинфест» завітав старший єпископ Української Церкви Християн Віри Євангельської Михайло Паночко. Він закликав учасників фестивалю брати приклад відповідальності з Ісуса Христа. «Ісус взяв відповідальність за твою і мою душу. Він заплатив високу ціну. І на цьому відповідальність Його не закінчилася. Він став первосвящеником і заступається за тебе і за мене. Тільки відповідальність може змінювати суспільство. Візьміть відповідальність!», — наголосив Михайло Паночко.

Окрім богослужінь, семінарів і тематичних секцій, на «МалинФесті» проходило безліч конкурсів та турнірів, а також розваги для дітей.

Ось уже п’ятий рік поспіль (починаючи з 2014 р.) протягом усього «МалинФесту» тривають цілодобові безперервні молитви. «Ми хочемо навчити молодь більше молитися. Більшість, з ким я спілкувався, запитували мене: Як можна цілу годину молитися? Але, коли вони приходять на молитву, починають відбуватися дивні речі. Я бачив не один раз, як під час молитви молодь кається, разом славить Бога, обновлюється просто на очах і з молитовного намету виходять зовсім іншими людьми. Є й такі, що приходять на молитву не за графіком, а просто так, і проводять, як мінімум, по чотири години в молитві за добу», — ділиться відповідальний за організацію цілодобової молитви «МалинФесту» Євген Танчин.

Малинфест-2018

Підсумковим акордом Малинфесту стало Звернення до української влади щодо викликів, які стоять перед українською молоддю. «У Зверненні порушено питання освіти, масового виїзду молоді за кордон, сімейних цінностей, корупції в правоохоронних органах та інших важливих тем. Після озвучення проекту документу, протягом двох днів редакційна група опрацьовувала подані пропозиції та правки, щоб зробити документ ще кращим. Звернення надіслано до Голови ВРУ А.Парубія, Президента України П.Порошенка, Премє'р-міністра В.Гройсмана. До кожного адресату надіслано також підписні листи (62 аркуші з підписами з обох сторін)», — розповідає Голова Оргкомітету пастор Богдан Левицький.

За словами Юрія Кулакевича, ініціатора написання Звернення, молодь надзвичайно схвильована зростаючим наріканням на силовиків, що шириться країною. «Нещодавнє жорстоке побиття представниками поліції молодих християн (серед них були й наші друзі), які були учасниками міжконфесійного молитовного заходу 17 червня в Києві, показало, що влада має ще пройти довгий шлях, здійснюючи реальні реформи силових структур, судів та борючись з корупцією не лише на словах. Щоб відновити довіру до влади, очікуємо повного та неупередженого розслідування та належних висновків. Цього не має більше повторитися в Україні!» — ідеться у Зверненні.

Малинфест-2018

За матеріалами Людмили Путькалець
та офіційної сторінки Малинфест

 



Додати коментар

Пожертвувати