Життя без компромісів
Молодіжна конференція в Луцьку

25.03.2018
0
751

17 березня 2018 року відбулася конференція молоді євангельських церков Луцького регіону, до якого входять Ківерцівський, Луцький, Рожищенський райони. Захід відбувся в луцькій «Церкві Христа-Спасителя» та зібрав біля трьохсот учасників.

Андрій Ходорчук провів семінар на тему «Життя без компромісів». За словами Андрія, «компроміс – це випробовування ХХІ століття», адже свобода дає не тільки великі можливості для християн, але й великі випробування, тому потрібно бути пильним, не піддатися на найменший, безневинний компроміс, що викличе гіркі наслідки. На прикладі Юдейського царства доповідач показав, як маленький компроміс може стати причиною довголітнього полону й рабства. «Вавилон – це школа компромісів, а разом із тим, прообраз царства антихриста». Як відмовитися від компромісу та бути чистим, як Даниїл, Мешах, Шадрах та Авед-Него? Для цього потрібно зробити вісім кроків. Перший – сміливість. Завжди, коли ми сміливо відмовляємося від чогось поганого, у нас є можливість провести невеличку євангелізацію. Другий – високі стандарти. Євреям не заборонено було пити вино, але Даниїл відмовився. Особливі люди ставлять собі іншу мету та вищі стандарти. Третій – Божий захист. Бог його ставить лише над тими, хто прямий, щирий, чесний та безкомпромісний. Четвертий крок – постійність. П’ятий – це віра, готова до випробування «овочами і водою». Шостий – випробування. Боротьба з усяким компромісом, навіть найменшим, приведе до випробування нашої віри. Сьомий крок – особливе благословення. Люди, які вистояли у випробуванні компромісом, завжди благословенні: єврейські юнаки стали в десять разів мудрішими. Восьмий – це вплив на інших. Той, хто подолав компроміс, має вплив не лише на тих, хто його оточує, але й на наступні покоління та на хід історії.

Олександр Рулінський говорив на тему «Про неправдивих учителів і пророків», опираючись на текст з Другого послання апостола Петра (2:1–14). Спілкуючись із молодими людьми, мене давно вже тривожило питання: чому дехто з них так легко піддається різним впливам і все сприймає за чисту монету? За словами Олександра Рулінського, людина, яка приймає все підряд, не має духовного росту. А перша причина того, що людина потрапляє під лжевчення, – не розрізняє істинного, шукаючи чогось нового. А розрізняти важливо, тому що активно діють лжевчителі та лжепророки, які заохочують ці пошуки.

Словом настанови та навчання поділилися й інші гості та керівники, зокрема Ігор Панфілов та Володимир Москвич.

Інна Мельник



Додати коментар

Пожертвувати