Президент зустрівся з представниками Ради церков

05.04.2024
0
76

2 квітня 2024 року в Домі Біблії Українського Біблійного Товариства Президент України Володимир Зеленський зустрівся з главами й представниками євангельських протестантських церков та єпископатом Римсько-католицької церкви в Україні.

Глава держави привітав релігійних діячів із Великоднем і побажав перемоги Україні у війні з російськими окупантами. «Вона обов’язково настане завдяки нашим воїнам, нашим людям і вашим щирим молитвам», — сказав Володимир Зеленський і подякував священнослужителям за підтримку вірян у цей важкий час.

«Дуже важливо, що в людей є можливість прийти, поговорити з вами, помолитися. Також хотів би подякувати службі наших військових капеланів. Завдяки вам у наших хлопців і дівчат на фронті є змога поспілкуватися та відчути підтримку з вашого боку», — підкреслив Володимир Зеленський

Глава держави також відзначив, що важлива комунікація між церквами різних країн.
«Хотів би звернутися з проханням, щоб ви спілкувалися між собою не лише тут, усередині нашої країни, а й за кордоном. Цей діалог для нас зараз дуже важливий. Адже церква має великий вплив на суспільство, на лідерів держав. І тому для нас це дуже важливий сигнал щодо підтримки наших партнерів», — наголосив Президент.

«Церква, окрім великої гуманітарної, адвокаційної та капеланської праці, виконує велике служіння в суспільстві, амортизуючи стреси, щоб вони не так потужно впливали на ментальне та фізичне здоров’я наших людей, — підкреслив під час зустрічі з Президентом старший єпископ УЦХВЄ Анатолій Козачок. — Велика частина українського суспільства потребує підбадьорення та психологічної допомоги, і Церква виконує та буде виконувати душеопікунську роботу як для цивільних, так і для військових».

Голова ВСЦ ЄХБ Валерій Антонюк відзначив важливість свободи віросповідання в Україні. За його словами, про це свідчить, зокрема, ефективне партнерство з американською громадою. Там проводять молитовні сніданки, на яких є змога донести інформацію про те, що відбувається в Україні.

«Світова спільнота, на жаль, звикає до жахів війни. Саме тому світ потребує правдивої, вчасної та актуальної інформації про агресію, яку продовжує росія проти України», — підкреслив Валерій Антонюк.

Священнослужителі запропонували Володимиру Зеленському відновити традицію загальнодержавного молитовного сніданку з участю іноземних політиків та релігійних діячів. Президент України підтримав пропозицію щодо національного молитовного сніданку.

irs.in.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати