Євангельські церкви підсумували роботу за рік Реформації

04.11.2017
0
552

3-4 листопада 2017 року у Національному палаці «Україна» в Києві відбулася фінальна подія року, що пройшов під знаком R500. Тема урочистого форуму — «Реформація: уроки історії та завдання на майбутнє».

За рік євангельсько-протестантські громади провели велику роботу: від різноманітних акцій для популяризації християнських цінностей (на Різдво, Пасху, День подяки), заходів з упорядкування міст і сіл, до всеукраїнського автопробігу та численних благодійних проектів.

«Святкування Реформації, яке ми відзначаємо у цьому році, внесло чимало поправок і змін у нашому мисленні. Важливо, щоби ми не захоплювалися зовнішнім, не забували про свою місію нести правду в люди, — наголосив старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко під час виступу на урочистому відкритті Форуму. — Я глибоко вірю, що без Ісуса неможливо змінити особистість: ні культура, ні наука (хоч вони потрібні) не можуть проникнути в глибину людського духа і навести там порядок. Ісус робить Реформу у серці».

Привітати учасників із 500-річчя Реформації прийшло багато державних діячів та гостей з-за кордону. Зокрема в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун подякувала церкви за підтримку медичної реформи та попросила і надалі молитися про її становлення в Україні. Свою повагу до справи, яку сьогодні роблять, євангельські церкви, засвідчили: віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко, українська громадська діячка, народний депутат України Ганна Гопко, керівник парламентської фракції «Самопоміч» Олег Березюк, а також голова підкомітету з питань державної політики у сфері свободи совісті та релігійних організацій Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності Віктор Єленський. До їхніх слів подяки Церкві доєдналися народний депутат від фракції «Батьківщина» Крулько Іван та заступник лідера Радикальної партії з економічної політики Віктор Галасюк.

На кожному пленарному засіданні демонструвалися відеозвіти про роботу євангельсько-протистанстких церков у різних регіонах країни. А також відбулося нагородження почесними відзнаками голів оргкомітетів R500 та державних службовців, журналістів і бізнесменів, які на місцях доклали немало зусиль, щоб заходи з відзначення 500-річчя Реформації досягли мети — показали людям, що лише Слово Боже та утвердження християнських цінностей здатне змінити нашу країну, як це було колись із європейськими державами.

«Ювілейний рік Реформації завершився, але це лише початок, адже сама Реформація продовжується!» — сказав під час закриття офіційної частини підсумкового Форуму R500 головуючий Ради євангельсько-протестантських церков України Валерій Антонюк. Після цього старші єпископи церков поблагословили народ Божий на подальшу спільну працю на славу Ісуса Христа.

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати