Ідіть за Мною!
Звітно-виборна конференція УЦХВЄ

20.05.2018
0
804

16-18 травня 2018 року в м. Київ (церква «Благодать») відбулася звітно-виборна конференція Української Церкви Християн Віри Євангельської. Відкриваючи її, перший заступник старшого єпископа Микола Синюк звернув увагу на вірш із Писання, який став гаслом конференції – «Ідіть за Мною» (Матвія 4:19). Цими словами звернувся Ісус Христос до своїх учнів, обіцяючи зробити їх «ловцями людей».

Старший єпископ Михайло Паночко, вітаючи учасників конференції, сказав: «Я вірю, що Господь особливо благословить нашу конференцію». З привітаннями до церкви звернулися представники депутатського корпусу Іван Крулько та Олег Березюк, Міністр культури Юрій Марченко та глави п’ятидесятницьких об’єднань із різних країн світу.

УЦХВЄ

Другого дня після теплих вітань та настанови від єпископа з Румунії Арделіана Мойсе розпочалася звітна частина. Про роботу за рік та за звітний термін (чотири роки) розповідали старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко, заступник старшого єпископа Микола Синюк та регіональні заступники: єпископи Олександр Бабійчук, Юрій Веремій, Михайло Мокієнко, Анатолій Козачок та Михайло Близнюк. Після перерви звітували керівники відділів братерства.

Опісля розпочалася виборна частина. Делегати звітно-виборної конференції проголосували за нового голову. Ним у черговий раз обрано єпископа Михайла Паночка. За результатами таємного голосування за його кандидатуру віддали голоси 72% делегатів. Посаду голови Союзу він очолюватиме вже вшосте, будучи обраним ще в 1998 році та переобраним кожні наступні чотири роки. Михайло Степанович подякував за довіру та поділився тим, що на серці: «Для мене найважливіше не посада, а те, що Господь скаже.  Я не хотів би високих нагород, але одне – почути «добрий раб» від Господа».

УЦХВЄ

Першим заступником старшого єпископа обрано пастора церкви «Філадельфія» з м. Києва Анатолія Козачка терміном на один рік. До цього цю посаду впродовж багатьох років займав Микола Синюк. З 1989 року він незмінно очолював місію «Голос надії», будучи її директором. У 1999 році Миколу Петровича обрали заступником голови Союзу ЦХВЄ у Західному регіоні, а в 2002 – першим заступником голови Церкви ХВЄ України (тоді ж був рукопокладений у сан єпископа). Впродовж десятків років активного служіння він жодного разу не потрапляв в центр уваги гучних скандалів, фінансових афер, політичних чи релігійних протистоянь, а тому зумів зберегти своє добре ім’я, репутацію та авторитет. Маючи на даний час 61 рік, М.П. Синюк залишив посаду першого заступника старшого єпископа… Але він і далі продовжуватиме працю на ниві Господній, адже був переобраний на посаду відповідального за місіонерський відділ УЦХВЄ. З цього приводу Микола Петрович зазначив: «На 18-му з’їзді Української церкви ХВЄ 16-18 травня мною було прийняте рішення про відставку з посади першого заступника старшого єпископа УЦХВЄ. Щиро дякую всім, хто останні 20 років підтримував, ділив радості й невдачі служіння. На дорогах служіння виникають або радше створюються ситуації, коли потрібно зробити крок в сторону. Цей крок мною зроблений як відповідь на створені обставини і як можливість для нового поступу для розвитку братерства УЦХВЄ. Ще раз дякую всім, хто молився, підтримував, разом дивився в одному напрямку».

УЦХВЄ

Також варто зазначити, що відбулися зміни в молодіжному відділі. Богдан Левицький зняв із себе повноваження керівника відділу, а тому звершувати надалі служіння керівника молоді братерства УЦХВЄ доручили Івану Білику зі Львова.

Старший єпископ Рівненської області Коток Олександр був обраний заступником Михайла Паночка по північно-західному регіону, а також увійшов у правління та комітет УЦХВЄ.

Відбулись зміни і в інших структурних підрозділах союзу. Зокрема, пастор церкви «Божого спасіння» з м. Рівне Віталій Зозуля був обраний головою ревізійної комісії. Керівником служіння християн-підприємців обрали Романа Зінчука.

УЦХВЄ

 

Олександр Геніш, genissh.blogspot.com

 



Додати коментар

Пожертвувати