ІІ з’їзд військових капеланів УЦХВЄ

17.07.2018
0
372

12-14 липня 2018 року пройшов ІІ з’їзд військових капеланів УЦХВЄ. Близько вісімдесяти служителів, які свого часу одягли форму і поїхали на схід звіщати Слово Боже військовим, зібралися в церкві «Скинія» для того, щоб розділити радість спілкування та пройти навчання.

Під час урочистого відкриття з’їзду старший військовий капелан братерства, старший пастор «Скинії» Рустам Фатуллаєв наголосив: «Любов є основною зброєю капелана». Але разом із тим він підкреслив: якщо беззаконники не покаються, Бог вступиться за Свій народ!

Привітати учасників з’їзду приїхали представники Міністерства оборони України, Рада у справах душпастирської опіки при МОУ, капелани з інших євангельських церков. Перший заступник старшого єпископа УЦХВЄ Анатолій Козачок, вітаючи капеланів, сказав: «Я вірю, що церква і священики мають бути на вістрі подій, що відбуваються в суспільстві. Приємно, що ваша церква була однією з перших у братерстві, яка розпочала капеланське служіння».

З’їзд тривав до 14 липня. Капелани взяли участь у лекції з мінної безпеки, тематичній зустрічі «Криза у сімейних відносинах та примирення в роботі з особовим складом ЗСУ», а також у навчаннях з тактичної медицини на полігоні у с. Биківня.

Військові священики отримали відзнаки Міністерства оборони України, відзнаки за значний особистий внесок у здійсненні душпастирської опіки, духовної та морально-психологічної підтримки, подяки від Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України за активну життєву позицію, різнобічну допомогу та здійснення душпастирської опіки особового складу ЗСУ під час проведення Операції об’єднаних сил. Після завершення навчання кожен з капеланів отримав сертифікат про проходження курсів з тактичної медицини.

«Навчання взагалі було дуже насиченим та неймовірно корисним. На тематичній зустрічі я почув багато корисних для себе речей, рекомендацій щодо уникнення та розв’язання конфліктних ситуацій в сім’ях. Ця інформація допоможе й мені особисто в сім’ї, а також я зможу застосувати її, щоб допомогти іншим, — говорить Ілля, військовий капелан церкви «Скинія». — Заняття з тактичної медицини були непростими, але надзвичайно важливими. Ми накладали турнікети, бандажі, тампонували «рани», вчилися правильно переносити поранених. Повзали із заплющеними очима, шукаючи «скаліченого» бійця на голос. Виконували вправи і на швидкість, і на кмітливість. Під час ротацій ми часто знаходимося в гарячих точках. Я вважаю дуже важливим знати, як правильно надати першу допомогу як собі, так і іншим, не розгубитися, а врятувати життя».

Окрім насиченого навчання та значної кількості важливої інформації, капелани зі всіх куточків України мали чудову нагоду ближче познайомитися, поспілкуватися та здружитися. Такі події завжди зближують, а гарні відносини — дуже важлива складова будь-якого служіння.

skinia.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати