Небезпечна грань для служителя

Ми, християни, у житті своєму йдемо за Христом. Але, йдучи за Ним, ми маємо пам’ятати про межі. Бо якщо відхилитися, то можна й впасти. Тобто тут нас також підстерігає небезпека. І про цю небезпеку ми повинні знати.

10.06.18
0
43

Хто є Дух Святий?

Неможливо читати Святе Писання й не зауважити, що від Книги Буття й до Об’явлення всі події супроводжував Святий Дух, та навіть і написання самої Біблії. Багато разів Христос наголошував про надзвичайно важливу роль Святого Духа в спасінні кожної людини.

31.05.18
0
16

Епоха Благовіщеня

Цьогоріч свято Великодня майже співпало з іншим святом: у переддень світлого Воскресіння Христового українці згадували подію, яка поетично названа Благовіщенням. І оцей збіг спонукує до певних роздумів.

30.04.18
0
27

Дбайте про любов!

Ти не можеш любити? Не можеш терпіти? Не можеш зносити немочі ближнього? Тебе все дратує? Ти скрізь бачиш лише несправедливість? Хто винен? Роби винуватцем не когось, а себе винувать!

30.04.18
0
30

Образа — гріх, який веде до смерті

Образа — результат того, що з людиною обійшлися несправедливо. Образа включає в себе не тільки переживання справедливого обурення щодо кривдника, але й жалість до себе. Ось саме це культивується ще з дитинства.

31.03.18
0
52

Пошуки щастя

Французький філософ якось сказав: «Увесь світ відчайдушно шукає безпеки й щастя». Ректор Гарвардського університету вважав: «Світ шукає заспокоєння для душі й пісень для серця».

28.02.18
0
68

Праведний неук

«Хоча я і неук словом, але не знанням» (2Кор.11:6) — так просто й щиро говорить апостол Павло про самого себе, відкриваючи важливий принцип християнського життя.

30.01.18
0
130

Бог з’явився в тілі

Говорячи про Різдво, я не хочу вдаватися в деталі цієї події, розповідати про пастухів, мудреців та зорю. Хочу зупинитися на аналізі атмосфери того часу, передумов Христового приходу, щоб нам взяти з цього певні уроки для свого життя.

30.12.17
0
206

Церква в епоху Google

Наша епоха — епоха ХХІ століття вже названа цифровою. Я хотів би поговорити про те, як християнам реагувати на сучасні технології й особливо на таку сферу, як інтернет, яка замінила собою безліч інших сфер, із яких ми раніше черпали інформацію.

30.12.17
0
129

Здорова церква

Ми всі мріємо, щоб у церкві панувала чудова атмосфера любові, радості, віри. Навряд чи знайдеться людина, яка б хотіла, щоб люди були підозріливі, критикували один одного, зневажали, штовхали на гріх. Здорова церква — мета Божа, мета й нареченої Христа.

30.11.17
0
82
Пожертвувати