Двері для проповіді на Балканах

30.07.2018
0
516

Час, у який ми живемо — непростий, і по всьому якось видно, що ставатиме все складніше. Ми впевнені, що наша спільна справа має сенс, і не тільки колись, але й сьогодні ми бачимо результати. У нас цьогоріч багато що змінилося в політиці, культурі, прийняли чимало законів на жаль не на користь християнства.

І все ж Бог працює, в церкві є нові люди, цього року мали водне хрещення, ряд євангелізацій. Приїжджали кілька груп з України, допомагали в служінні і в ремонтах кількох будинків молитви, готуємо семінари для турецько-мовних служителів, на початку серпня у нас буде з обласною церквою великий молодіжний національний табір — понад 1000 наметів і більше 3000 учасників. Потім у нас заплановано 2 дитячі табори — у нас в церкві і в циганському кварталі. На початку вересня вже кілька років приїжджає тернопільський гурт «Благовісник» — по 2 тижні проводимо хороші вуличні служіння. У цьому році знову з ними плануємо служіння. Хочеться розширити роботу з дітьми та сім'ями. Зараз відкрилася можливість працювати з незрячими людьми і безпритульними дітьми, але є багато складнощів, тому просимо молитися за нас.

Голос надії, Болгарія

У турецькому кварталі закінчуємо будинок молитви, збираються люди, є немало дітей. Недавно навернулася одна турецька родина, яка разом пройшла через багато випробувань. Ми вдячні Богу, що Він все ширше відкриває нам двері на Туреччину. Уже є кілька братів, які приїжджають з Туреччини і допомагають нам в служінні серед турецьких поселень. Усупереч багатьом новим законам двері для проповіді Євангелії ще відкриті в багатьох місцях на Балканах. Нажаль цього не можемо сказати про Туреччину. І все ж ми їдемо туди до братів і допомагаємо їм, чим можемо. Нещодавно я повернувся з останньої поїздки до Туреччини, нас розділяє всього 100 кілометрів а різниця настільки велика з Європою! Церква в утисках постійно, часто нападають на служителів, погрожують християнам, громлять доми молитви, а їх не так уже й багато. В Туреччині населення 75 мільйонів, а тільки близько 800 чоловік віруючих, і близько 130 церков. Брат з яким співпрацюємо пожертвував своїм магазином, і там збирається церква — тільки 2 рази в неділю. З іншого боку, у них є 3 телеканали і 2 християнських радіо, які працюють цілодобово. Плануємо скоро провести за допомогою братів з Туреччини конференцію у нас в регіоні на тему різниці Аллаха і Бога, християнства та ісламу, Христа і Магомета, Біблії і Корану. Ці теми дуже спірні на Балканах і в Туреччині, але ми впевнені, що це необхідно.

Голос надії, Болгарія

Ось так на коротко описали свої будні і служіння. В сім'ї у нас все добре, діти вчаться, старший син працює, тільки у дружини із здоров’ям не все гаразд. Але Бог нас не залишає, зрештою, це ж не наша, а Божа справа, ми тільки Його інструмент, а Він свою справу доведе до кінця. Моліться за наші потреби, щоб Бог дав сили і мудрості правильно служити і залишитися вірними до кінця.

Іван Серт, Болгарія, уривок з листа



Додати коментар

Пожертвувати