Що ти бачиш?

30.09.2017
0
1178

«І вернувся той Ангол, що говорив зо мною, і збудив мене, як чоловіка, якого будять зо сну його. І сказав він до мене: Що ти бачиш? А я відказав: Бачу я, ось світильник, увесь із золота, і чаша на верху його, і сім лямпад його на ньому, і по сім рурочок для лямпад, що на верху його. І дві оливки на ньому, одна з правиці чаші, а одна на лівиці її. І говорив я й сказав до Ангола, що говорив зо мною, кажучи: Що це, мій пане? І відповів Ангол, що говорив зо мною, та й сказав мені: Чи ж ти не знаєш, що це таке? А я відказав: Ні, пане! І відповів він, і сказав мені, говорячи: Оце таке Господнє слово до Зоровавеля: Не силою й не міццю, але тільки Моїм Духом, говорить Господь Саваот» (Зах.4:1-6).

«Що ти бачиш?» — це питання сьогодні часто звучить до нас. Коли ти бачиш навколо себе людей — чийсь успіх чи невдачу, ти бачиш знедолених, ти бачиш, що відбувається у твоїй місцевості — в Криму, в Росії чи деінде… Хтось бачить можливості, а хтось — закриті двері. Багато чого доводиться нам бачити, правда?

Пророк побачив видіння: золотий світильник з різноманітними чашечками, оливками — щось таке цікаве і… заплутане. Ангел запитує: «Ти не знаєш, що це? Ти не розумієш, що це?» Я думаю, часто в нашому житті ми щось бачимо, але не розуміємо, що це значить. Я можу розказати, що я бачу в Криму, ви можете розказати, що ви бачите по своїх місцях. Але питання: що воно значить — все те, що ти зараз бачиш?

Пророк каже: «Я не знаю, що це. Я не знаю, як витлумачити те, що я бачу. Як це пояснити? Як на це реагувати? Що з цим робити?» І потужна відповідь Ангела Господнього: «Це означає: не силою й не міццю, але тільки Моїм Духом, говорить Господь Саваот!» Я ніколи б не зміг здогадатися, що цей світильник з лампадками, з оливками може виражати таке слово! Яким чином воно виходить із цього видіння? Як це можна витлумачити?

І ці обставини, які нас оточують… Можливо, ми не маємо поняття, як їх трактувати. Але послухайте, що нам говорить Ангел Господній: «Не силою й не міццю, але тільки Моїм Духом, говорить Господь Саваот!» Господь нагадує нам, що Дух Його не змалів. І стратегічна відповідь від Бога на всі наші питання — «Не силою й не міццю!» Ми часто шукаємо певну «формулу», щоб певну «філософію успіху» вибудувати. Ми навіть успіх по-своєму уявляємо. Я думаю, що серед нас є люди, які за останні 10-15 років перепробували все, що їм радили, але так і не побачили результату. Ми молилися й постилися, ми йшли до людей, ми проводили все, що тільки могли. Але це все одно не працює… І ти дивишся й не можеш зрозуміти: що це?

Ми так само в Криму не маємо відповідей на наші питання: як тлумачити все те, що відбувається, але слово Господнє звучить саме так: «Не силою й не міццю, але Духом Господнім!» Він дасть тобі сили бути вірним! Він дасть тобі сили пройти! Він знає, чому така ситуація у твоєму служінні! Дух Господній не змалів сьогодні!

Навіть сьогодні звучало питання: як досягати молодь і т. д. І чомусь ми, як правило, зразу думаємо про підвищення рівня наших заходів, проектів… Та іноді забуваємо, що стратегічна відповідь Бога для нас — це підвищення рівня нашої віри, нашого духовного життя і дії Святого Духа в нас і через нас. Багато з нас — молоді, можливо, в нас мало досвіду, можливо, мало мудрості. Але Господь вибрав нічого не значуще, немудре цього світу, щоб посоромити мудре. І з Господом ми сильні!

Життя продовжиться, і ми, як і раніше, щось бачитимемо перед собою. Що ти бачиш? Можливо, ти бачиш хвору доньку? Що ти бачиш? Можливо, ти бачиш порожній гаманець? Що ти бачиш? Можливо, ти бачиш порожні лавки? Що ти бачиш? Можливо, ти бачиш, як міняються закони? Але наступне питання: що це значить? Як ти думаєш? І ми кажемо: «Господи, скажи Ти, що це значить!» А Бог віжповідає: «Не силою й не міццю, але Духом Моїм!»

Павло Федорук, XXI конференція місії «Голос надії»



Додати коментар

Пожертвувати