Микола Синюк зустрівся з місіонерами в Хорватії

26.09.2019
0
570

20-23 вересня 2019 року відбулась робоча поїздка директора місії «Голос надії» Миколи Синюка у Республіку Хорватія.

Республіка Хорватія — країна на межі Центральної та Південно-Східної Європи, на заході Балканського півострова. За офіційними даними, населення в 2018 році складало близько 4,1 млн. жителів (27-е місце в Європі). Площа — 56 594 км² (26-е місце в Європі). Столиця — м. Загреб. Хорватія — колишня союзна республіка в складі Югославії, яка стала незалежною 1991 року.

Сьогодні в країні нараховується трохи більше 1000 членів п’ятидесятницьких церков на 4 млн. жителів — відсоток досить низький як для європейської країни.

Майже три роки тому  до Хорватії переїхали три місіонерські сім’ї з Криму, які розгорнули служіння у Боснії та Хорватії. Під час поїздки Микола Синюк зустрівся цими з місіонерами у містах Доні Міхоляц і Пожега.

У м. Осієк Микола Синюк мав зустріч із єпископом п’ятидесятницьких церков Даміром Шполяричем, який під час розмови подякував українській церкві за місіонерів «Голосу надії», які несуть служіння на північному сході Республіки Хорватія.

«До нас останнім часом приїжджає багато місіонерів із Заходу, Бразилії та інших країн. Проте є особливі відмінності — місіонери з України швидко опановують мову і служать там, де найскрутніша духовна ситуація. Інші місіонери основуються, як правило, у столиці, хоч з практичної сторони, там набагато менша потреба у місіонерах. Ми сподіваємося на плідну співпрацю і в майбутньому. Прохання моє особисте до служителів УЦХВЄ — підтримайте молитовно церкву п’ятидесятників у Хорватії!» — сказав Дамір Шполярич.

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати