Нарада Місіонерського відділу УЦХВЄ

28.02.2019
0
622

19 лютого 2019 року в головному офісі УЦХВЄ в Києві відбулася нарада Місіонерського відділу братерства (завідувач єпископ Микола Синюк). Служителі, відповідальні за служіння в областях, та керівники місій «Голос надії» і «Добрий Самарянин» зустрілися для знайомства та обміну досвідом роботи на місіонерських полях.

На основі звітної інформації щодо праці місіонерів у регіонах, перший заступник старшого єпископа Анатолій Козачок, звертаючись до учасників наради, зупинився на кількох аспектах. Зокрема, на його думку, не стратегічно розпочинати працю у селах, коли в областях неохоплені районні центри. Він запропонував  об’єднати інформацію про роботу різних місій у єдиному реєстрі та проводити тематичні місіонерські місяці в місцевих церквах з метою залучення їхніх членів до місіонерської праці та її підтримки. Ще одна з його пропозицій — працювати над тематичними матеріалами для служителів на тему місіонерства.

Представник місіонерської школи «Глобальне партнерство» підтримав цю ідею та запропонував запровадити освітні заходи для місіонерів в областях.

Директор рівненської місії «Добрий самарянин» Ростислав Боришкевич у свою чергу висловив ідею утворити обласний місіонерський відділ при кожному обласному об’єднанні УЦХВЄ. Звітуючи про роботу місії, він розповів про гарний досвід: будівництво мобільних молитовних будинків як чудову можливість для започаткування нових церков. За його словами, зведення таких мобільних будинків не вимагає особливих дозволів з боку влади (якщо приміщення розміром до 30 кв. м.). Місія «Добрий самарянин» готова сприяти у виготовленні таких будинків для місіонерської праці, проекти яких уже готові.

Підсумовуючи результати наради, єпископ Микола Синюк констатував, що настав час для створення нової структури місіонерського відділу. За його поданням було обрано двох заступників завідувача відділу, ними стали Ростислав Боришкевич (місія «Добрий самарянин») та Сергій Тарасюк (місія «Голос надії»). Секретарем відділу обрано місіонера з Полтавщини Вадима Корольчука.

Завершилася зустріч спільною молитвою за місіонерську працю.

Юрій Троць

 



Додати коментар

Пожертвувати