Посвята дому молитви у Хомутці

09.08.2022
1
434

7 серпня 2022 року в с. Хомутець на Житомирщині відбулося водне хрещення та посвята дому молитви. Урочисте богослужіння зібрало церкву, а також чимало гостей та місцевих жителів.

Перша частина зібрання відбулася під відкритим небом і почалася вже традиційно для воєнного часу молитвою за Україну. Увійти у завіт з Богом приготувалися 37 чоловік, серед яких була і молодь, і літні люди. Оскільки поблизу Хомутця не знайшлося водойми, яка б відповідала потрібним умовам, хрещення відбувалося в басейні на подвір’ї дому молитви.

Вітаючи людей у білому одязі з їхнім святом, пастор, місіонер «Голосу надії» Сергій Тарасюк зауважив: «Ісус Христос проголосив двоєдину умову: «Покайтеся і віруйте в Євангелію!» Покаяння — це розворот: «до гріха — плечима, до Бога — очима». Віра потрібна, щоб спастися від вічної загибелі, щоб догодити Богу, щоб протистояти дияволу, щоб перемагати світ, щоб повернутися в рай. Тож будьмо віруючими людьми!»

У своєму зверненні єпископ, директор місії «Голос надії» Микола Синюк сказав: «Одного разу апостол Павло прийшов у м. Ефес і запитав людей, які приймали хрещення: «У що ви христилися?» Запитаймо себе: «У що сьогодні я охрещений (тобто занурений)?» Я зустрічав людей, які були охрещені у власну роботу, професію — ні на що інше часу немає; у власну релігію — «в якій вірі народився, у такій і помру»; молодих людей, які були охрещені в інтернет — вони звідти не виходять... Віруючі люди — охрещені в ім’я Отця, Сина і Святого Духа. Вони дають Богу обітницю доброго сумління. Тож нехай слова вашої обітниці завжди будуть напрямком, орієнтиром у житті».

Після хрещення богослужіння продовжилося у приміщенні. Була звершена молитва посвячення дому молитви, а також таїнство Причастя, у якому вперше взяли участь охрещені члени церкви.

«Посвячення — це відокремлення для спеціального призначення, — пояснив Сергій Тарасюк. — Щоб ми не привласнювали, що це наш дім чи церковний. Це — Божий дім. Звертаюся до кожного жителя нашого села, кожного гостя, кожного переселенця, хто бажає почути Боже Слово, помолитися — цей дім служитиме для вас! Це місце поклоніння. Для тих людей, які раніше не відвідували церкву, є дуже добра новина: ваше місце ще ніким не зайняте, поспішіть!»

Після богослужіння місіонери та інші служителі мали бесіду з Миколою Синюком. Розмовляли про стан справ в Україні, про актуальні проекти братерства. Зокрема, обговорили варіанти проведення запланованої в жовтні місіонерської школи, мета якої — утворення нових церков на Житомирщині. А також ділилися планами та досвідом служіння біженцям у Європі.



  • Комментарий был удален.
    1. Додати коментар

      Пожертвувати