Свята на свято Пасхи
Дорожні нотатки

13.05.2021
0
260

Інколи подій буває так багато, що варто якимось чином їх систематизувати.  Мабуть, найкраще це можна зробити, розмістивши їх у часовому порядку. Отже по порядку.

02.05.2021. Перший день свята Пасхи в Луцьку — ранкове служіння. Дім молитви «Церкви Христа-Спасителя» заповнений вщерть, включно з приміщенням нижнього залу. Христос воістину воскрес!

Рівно о 15:00 наша група в складі пасторів Є. Мельничука, В. Оніщука вирушає на Дніпропетровщину. Відстань — приблизно 850 км, а тому з молитвою й бадьоро — вперед. Це свято ми проведемо на колесах, адже заплановано багато подій і зустрічей.

Столиця не надто завантажена транспортом, а тому без особливих втрат часу проминаємо місто. За Борисполем — ще дві з половиною сотні кілометрів до Решетилівки, а там — поворот на Дніпро. У Решетилівці вже горіли вуличні ліхтарі, коли, обминаючи ями й ділянки ремонту дороги, ми нарешті вибралися на нову смугу сучасної бетонної автостради.

Що не кажіть, але це надзвичайно приємно — коли глуха ніч, притлумлена дощем і туманом, а ти рухаєшся гарною, рівною дорогою з чіткою розміткою і знаками. Об’їжджаємо декілька недобудованих мостів, що вигулькують із темряви дебелими бетонними колонами. Дивлячись на це, якось по-новому осмислюєш слова Писання «Готуйте дорогу для Господа…»

Опівночі пункт нашого призначення — Царичанка. Тут служать брати й сестри-місіонери, які упродовж багатьох років невтомно будують дороги й мости. Не за програмою президента «Велике будівництво», а за програмою «Велике доручення» (Мр.16:16) Головного Архітектора й Зодчого душі людської — Ісуса Христа.

03.05.2021. Царичанка, селище міського типу з населенням трохи більше 7000. Сьогодні тут посвята дому молитви для Господа. Серед гостей — єпископ Дніпропетровщини М. Мокієнко, його заступник П. Дехтяр, батьки місіонерів із Рівненщини, друзі й співпрацівники місіонерів.

Розпочинаючи урочисте служіння, пастор П. Дехтяр зауважив: «Маємо гарну подію — посвяту дому молитви. Я хочу подякувати Богу й стверджую: ця прекрасна споруда Дому молитви — плід місії, це невтомна праця багатьох…»

Озвучуючи коротку історію церкви, пастор-місіонер Тарас Герасимчук зауважив: «Ще в підлітковому віці я з родичами працював тут, у Царичанці, збираючи плоди полів. Пригадую, у неділю ми шукали тут церкву, але її не було…Тепер є!»

Денис Авельцев, один із перших євангелістів у Царичанці, доповнює історію: «Іван Іванович, місцевий священик, сказав мені на початку праці: «Шановний, тут пройшов танк атеїзму, ми — православні — тут нічого не змогли зробити, а ви хочете… Нічого не вийде…»

Дякуючи всім, хто був причетний до будівництва, Тарас зауважує: «У нас тут одна сім’я пенсіонерів покаялася. Вони щороку із своєї скромної пенсії відкладали на санаторне лікування, проте, коли почули про початок будівництва, усі свої збереження принесли в церкву…»

Молитву посвяти звершував єпископ Михайло Мокієнко спільно з присутніми служителями, зауваживши слова пророка Ісаї «Мій дім буде Домом молитви для всіх народів!»

Друга частина свята — рукопокладення на служіння диякона Анатолія Кравченка. Брат Анатолій підтвердив своє бажання служити в церкві й отримав слово настанови. Рукопокладення звершували єпископи М. Синюк, М. Мокієнко, пресвітери Є. Мельничук, П. Дехтяр.

У цей же день о 18:00 у м. Дніпро відбулося з’їзне молодіжне зібрання церков міста. Опівночі повертаємося до Царичанки.

04.05.2021. На світанку вирушаємо в сторону Києва, далі — Коростишів. На 14-ту годину там заплановано посвяту дому молитви й рукопокладення служителів. У Коростишеві в рекордно короткі терміни, а саме за 40 днів, завершено будівництво дому молитви приблизно на 100 місць. Щира вдячність ревним братам із церкви с. Хомутець, інших церков області, усім місіонерам «Голосу надії», відповідальному за місіонерське служіння на Житомирщині С. Тарасюку, які були причетними до цього проекту.

Переповнений зал дому молитви, делегація служителів із Рівненщини (В. Прит, О. Чернишок та інші), міський голова Коростишева, гурт із церкви с. Хомутець — усе це створювало атмосферу урочистості й піднесення.

Брати виголошували вітальне слово церкві. Пастор Віталій Оніщук проголосив натхнену проповідь для підбадьорення в служінні. Молитву посвяти звершував М. Синюк спільно зі служителями, словом настанови для рукопокладення ділився Руслан Юзюк, старший пресвітер церков Житомирської області. Місіонера Сергія Луговського рукопоклали на пасторське служіння, а Віталія Гарбарчука — на дияконське. Церква «Світло Євангелїї» активно долучається до широкої місіонерської праці на Житомирщині.

Ми поверталися до Луцька. Калейдоскоп облич, подій, зустрічей ще й ще нагадував — праця в ім’я Господа не марна! Велике Доручення Христа буде виконане, і ваш скромний внесок, шановні місіонери, буде враховано…

Микола Синюк



Додати коментар

Пожертвувати