Відкриття дому молитви та зустріч місіонерів
у Супрунівці

25.01.2021
0
533

17 січня 2021 року відбулося урочисте богослужіння, присвячене відкриттю та посвяті дому молитви в с. Супрунівка. Свято відвідали старший єпископ Михайло Паночко, директор місії «Голос надії» Микола Синюк, старший пресвітер Полтавської області Михайло Роман та багато служителів з різних регіонів України. Прозвучало багато привітань, настанов та молитов за селище та помісну церкву. Дехто з місцевих жителів вкінці богослужіння вирішили навернутися до Бога.

На наступний день у Супрунівці зустрілися для спілкування і аналізу місіонери «Голосу надії», які працюють на Полтавщині. Микола Синюк розповів загалом про діяльність місії, місіонери поділилися своїми успіхами на місцях. Упродовж різдвяних свят роздали десятки продуктових наборів для соціально незахищених людей, проводили євангелізаційні богослужіння, розповсюджували газети, календарі та іншу християнську літературу, дарували солодощі для дітей з малозабезпечених сімей, дітей з інвалідністю, відвідали сотні осель із різдвяними вітаннями. Місіонери активно співпрацюють із територіальними центрами, соціальними службами.

Зокрема, у Котельві налагоджена співпраця із сектором пробації — таким чином служителі надають душпастирську допомогу для засуджених. На Пирятинщині розробили цікаву систему, завдяки якій під час карантину вдалося дистанційно працювати із 80 дітьми. У Нижньому Булатці все більше людей приймають Євангелію через особисті стосунки. У Лохвиці мають намір придбати будинок для зібрань. На Харківщині, де служить Богдан Федір, зробили мобільний вертеп, з яким проїхали усі довколишні села. Глобинці активно працюють по ближніх селах, відвідують інших місіонерів. 8 людей минулого року навернулися у Полтаві, тепер із ними проводять наставництво.

Михайло Роман виступив із промовою «Євангелізація, а що далі?», в якій наголошував на необхідності послідовного звершення духовної праці. Під час відкритої дискусії присутні ділилися досвідом душпастирського служіння.

Місіонери Полтавщини дякували місії за підтримку, зокрема за спецвипуск газети та інші ресурси для благовістя. Запитували про бачення місії на наступні роки, про працю місіонерів у інших регіонах тощо.

На завершення Микола Синюк поділився духовними порадами. «У нас має бути велике бажання служити Богу. Служіння Богу — наша ключова місія на Землі» — сказав він.

Михайло Мухар, Вадим Корольчук



Додати коментар

Пожертвувати