Близько 290 осіб загинули в результаті терактів на Шрі-Ланці

26.04.2019
0
322

21 квітня 2019 року на Шрі-Ланці близько 290 людей загинули і 500 отримали поранення в результаті восьми вибухів за даними Reuters.

Християнські лідери різних країн висловили співчуття рідним загиблих, а також закликали християн молитися за країну.

Як повідомляє «Медуза», шість вибухів здійснили терористи-смертники. В атаках брали участь сім чоловік. Характер ще двох вибухів розслідується, як заявив судово-медичний експерт уряду Шрі-Ланки Аріянанда Веліанга.

Архієпископ Коломбо кардинал Малкольм Ранжит висловив глибоку скорботу за загиблими і закликав молитися за країну. На прес-конференції перед журналістами кардинал закликав громадян здавати кров і звернувся з проханням до лікарів вийти на роботу у святковий і вихідний день, щоб «врятувати хоча б одне життя». Єрарх звернувся зі словами розради до християнської громади острова, закликавши населення зберігати спокій, повідомляє Vatican News.

«Я з неймовірним болем і сумом дізнався про атаки, скоєні саме сьогодні, в день Пасхи, у деяких церквах та інших місцях на Шрі-Ланці. Хочу висловити свою близькість християнській громаді, що зазнала жорстокого нападу в момент молитви», — заявив Папа Римський Франциск після проголошення основного пасхального звернення, яке було присвячено заклику до миру, повідомляє ТАСС.

invictory.org

 



Додати коментар

Пожертвувати