Бойовики «ЛНР» вчинили погром у домі молитви баптистів у Брянці

28.09.2018
0
540

Озброєні бойовики окупаційної влади Луганщини захопили дім молитви євангельських християн-баптистів у місті Брянка, вигнали усіх віруючих і влаштували погром.

Цю інформацію підтвердили в керівництві ВСЦ ЄХБ та прокоментували поточну ситуацію.

Наразі бойовики «ЛНР» звільнили церковну будівлю після того, як з’ясували, що вона є приватною власністю одного із віруючих, та перевірили відповідні документи. Перед тим, як залишити дім молитви, представники окупаційної влади все в ньому перевернули, повідомили віруючі.

«Ця церква всю війну роздавала безкоштовно воду та їжу. Сотні людей приходили по воду та їжу в найбільш критичний час. Навіть до тепер, церква приймала і давала притулок нужденним незалежно від релігійної і національної приналежності», — наголосив волонтер і пастор євангельської церкви у Слов’янську Петро Дудник.

Нагадаємо, що у липні 2018 року окупаційна влада Луганщини оголосила церкви євангельських християн-баптистів «екстремістськими», а їхню діяльність «деструктивною». Церкву звинуватили в ухиленні від «обов'язкової перереєстрації». Раніше окремі релігійні громади вже зазнали свавільних обшуків, пограбування чи повного закриття храмів і молитовних будинків.

ІРС

 



Додати коментар

Пожертвувати