Церква долучилася до публікації шкільного підручника з християнської етики

30.01.2019
0
433

21 січня 2019 року у соціальному центрі церкви «Філадельфія» (м. Київ), відбулася презентація підручника для учнів 7 класу «Християнська етика в українській культурі. Мир, злагода та спільна праця».

На представлення нового підручника зібрались директори та вчителі столичних шкіл. Модератором зустрічі стала одна з авторів книги, педагог з багатолітнім досвідом, відмінник освіти України Галина Красікова (її співавтори — професор Ірина Сіданіч та науковець Наталія Красікова). Педагоги говорили про те, наскільки актуальною сьогодні є підготовка матеріалів духовно-морального виховання школярів. Багато з вчителів на власному досвіді переконані, що неможна втрачати час, зволікаючи із  формуванням правильних цінностей у дітей, інакше можна втратити покоління.

Підтримав цю думку і старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко, який долучився до редагування  нового підручника. У своєму зверненні до педагогів він зробив наголос не стільки на християнській етиці, скільки на необхідності вивчення Біблії у навчальних закладах. Адже Біблія не лише відкриває історію, вона потужно впливає на духовно-моральне виховання.

«У Біблії є маса місць, які свідчать про її цінність. На основі першого псалму я постарався донести вчителям, який успіх, щастя, дає Боже Слово, коли ми про нього думаємо і на ньому будуємо наше життя, — каже Михайло Степанович. — Про таких людей сказано: «І буде він як дерево, посаджене біля води, що приносить свій плід вчасно, і листя якого не в’яне, і у всьому, що він не робить, досягне успіху».

Також старший єпископ навів приклади успішних країн, які свого часу довірилися біблійним цінностям — Велика Британія, Сполучені Штати, Південна Корея. Там, де люди поставили законодавство на принципи Слова Божого, суспільство починало прогресувати. Михайло Степанович висловився за те, щоб у школах уже з перших  класів діти могли знайомитися із Книгою Книг.

Результати презентації надихнули педагогів до дії. Директори окремих шкіл запросили Михайла Паночка виступити перед своїм педагогічним колективом.

Предмет  «Християнська етика» у школах  викладають як факультатив, і вчителі роблять це здебільшого із власної ініціативи. Держава ж на такі видання (підручник вийшов під грифом Міносвіти) виділяє надто мало коштів. Автори змушені були шукати благодійників, готових пожертвувати кошти на цю справу. Перший наклад у 1000 екземплярів було надруковано на кошти УЦХВЄ.

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати