Церква с. Машів відсвяткувала сотий День народження

09.07.2017
0
574

9 липня в селі Машів Любомльського району Волинської області віруючі євангельської церкви провели урочисте богослужіння, присвячене столітньому ювілею.

Свято зібрало чимало гостей, тому, аби розмістити всіх присутніх, як у колишні часи, на вулиці був поставлений намет. Гості прибули не лише з сусідніх сіл, але і з інших областей та країн (Білорусі, Німеччини).

На святі лунала подяка Господу за пройдений шлях, історію церкви, яка сягає початку двадцятого століття, кінця Першої світової війни. Добрим словом згадували тих, хто перший приніс до села та навколишніх хуторів Євангельське слово, зокрема — Давида Мінчука. Згадували, як церква зростала духовно й кількісно навіть у страшні лихоліття, і була відомою в околиці як вогнище Божої благодаті. Уже в 1920 році церква входила до складу Східноєвропейської місії. Особливість початку реформації Машева полягає в тому, що в селі спочатку покаялися в своїх гріхах люди заможні та освічені.

В часи Перебудови з цього невеличкого села багато хлопців і дівчат роз’їхалися по світі не лише в пошуках кращого життя, а й будувати доми молитви, допомагати на місіонерських точках, проповідувати Євангеліє. І сьогодні молодь церкви активна в справі благовістя.

В рамках свята місцева влада вручила грамоти кільком членам церкви, а церкві подякувала за співпрацю. Машівці вислухали привітання від гостей, у тому числі й від керівництва та старійшин УЦХВЄ: Степана Веремчука, Михайла Панночка, Михайла Близнюка.

Інна Мельник, vhve.com.ua



Додати коментар

Пожертвувати