Гоніння християн у світі посилилося
під час Covid-19

13.08.2020
0
292

Гоніння та дискримінація християн у світі погіршилися під час пандемії, повідомляє Christian Today. Благодійна організація Release International, яка підтримує переслідуваних християн, заявила, що багатьом було відмовлено у допомозі, у продовольстві та допомозі урядами та громадськими організаціями через віру. Деякі країни посилили свої протидії християнам.

Китай. Є повідомлення про заарештованих християн за те, що вони збиралися онлайн, щоб поклонятися та молитися під час карантину. Влада заборонила онлайн-богослужіння. Release International вважає, що китайський уряд використовує Covid-19, щоб посилити свою боротьбу з християнами. Прискорилися такі кампанії, як примусове знесення хрестів із навіть санкціонованих урядом церков. Пасторів затримували за те, що вони проповідували Євангеліє і роздавали маски на вулицях.

Алжир. У багатьох країнах християни переживали жахливу бідність під час пандемії. В Алжирі немає соціального забезпечення чи підтримки уряду, тому багато християн ледве виживають. Партнери Release International повідомляють, що багато християнських сімей мусили припинити роботу через карантин і втратили свої доходи. Вони були відкинуті суспільством та їхніми сім’ями через віру.

Пакистан. Ситуація була особливо складною для новонавернених мусульманського походження, оскільки єдина форма фінансової підтримки там — сім’я. Мусульмани найчастіше відмовляють в підтримці членам сім’ї, які навернулися до іншої віри. Просто купувати їжу та платити оренду стало величезним викликом для багатьох християн, не кажучи вже про придбання масок для обличчя та дезінфікуючих засобів. Уряд фактично не в змозі підтримувати християн — повідомили партнери. 

Єгипет. У Верхньому Єгипті є повідомлення, що християнам відмовили в їжі та підтримці від гуманітарних організацій. За словами партнерів, влада допомагає мусульманам, але не християнам. А церкви, які намагаються допомогти, закривають наказом поліції.

Release International розповсюджує пакети допомоги християнам Алжиру, Ефіопії, Єгипту, Нігерії, Пакистану та Туреччини. Організація опублікувала заклик підтримати якомога більше християн під час Covid-19.

slovoproslovo.info

 



Додати коментар

Пожертвувати