Капеланам вручили відзнаку «За внесок у розвиток військового капеланства в Україні»

08.11.2017
0
570

8 листопада 2017 року в приміщенні церкви «Скинія» пройшов з’їзд військових капеланів Української церкви християн віри євангельської, на якому відбулося урочисте нагородження капеланів та всіх, хто сприяв служінню серед військових. Почесну нагрудну відзнаку «За внесок у розвиток військового капеланства в Україні» від Української церкви християн віри євангельської отримали близько 20 військовослужбовців, 59 військових капеланів, а також 4 представники Ради з питань душпастирської опіки при Міністерстві оборони України.

«Двері до служіння військовослужбовцям були відкриті, і ми вирішили туди зайти. Звичайно, ми служимо не за нагороди чи посади, бо наша нагорода на небесах у Бога. Кожен служить за покликом серця», – ділиться Рустам Фатуллаєв, голова Ради з питань душпастирської опіки при Міністерстві оборони України, старший пастор церкви «Скинія».

Привітати капеланів прийшло багато поважних гостей, серед яких були: заступник командира 72-ї ОМБР з виховної роботи Самарський Олександр Олександрович та заступник командира 2-го батальйону 30-ї ОМБР з виховної роботи Назарчук Ігор Володимирович, які зі сцени щиро подякували капеланам за співпрацю, вірність та службу. Також на з’їзді були присутні представники різних конфесій, в тому числі греко-католицької та православної церкви, євангельських церков, представники Збройних сил України та Ради з питань душпастирської опіки при Міністерстві оборони України.

«Для Церкви служіння військових капеланів – щось нове. Капелани потрібні нашим солдатам, щоб вони не втратили людського обличчя, адже війна завжди робить людей жорстокими. Моє велике бажання – щоб капелани були не лише на передовій, але й в генеральному штабі. Людську гідність треба берегти, починаючи від рядового солдата. Людина цінна в очах Бога, бо Він так її полюбив, що віддав Сина Свого за неї. На капеланах лежить велика відповідальність, адже вони мають справу з людською душею, найсвятішим, що є в людині. Війна йде не лише на сході, вона – в Києві, в інших містах та селах. Духовна війна відбувається прямо зараз за нашу душу.

Хочу побажати, щоб кожен капелан був близьким з Богом, тоді він допоможе багатьом. За будь-яких обставин, які б не трапились у житті, залишайтеся людьми!», – наголосив Михайло Паночко, старший єпископ УЦХВЄ.

Закінчився з’їзд загальною молитвою за Україну, в якій об’єдналися представники різних конфесій України, різних національностей, посад, військові та священики. Разом благали Бога про мир в нашій країні, серцях та розумі.

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати