Комітет УЦХВЄ заснував відділ сімейного служіння

26.03.2018
0
594

Про необхідність створення сімейного відділу у структурі братерства УЦХВЄ йшлося ще кілька років тому. Служителі звершували молитви, аналізували, які є команди на місцях, що працюють у цьому напрямку та шукали відповідну  кандидатуру очолити відділ.

І от на засіданні Комітету 22 березня 2018 р. відділ  було затверджено. Його керівником призначено єпископа Володимира Бричку з Рівненщини, який щойно склав із себе повноваження старшого пресвітера Житомирського обласного об’єднання церков ХВЄ.

Серед багатьох інших  питань, про які інформували регіональні заступники старшого єпископа, йшлося про цікавий досвід роботи із вдовами учасників АТО.

«Це в основному молоді жінки від 20 до 40 років, які мають по двоє чи троє дітей, – розповідає єпископ Юрій Веремій. – Більшість з них через неправду, яка їх супроводжує скрізь у цій державі з того часу як їхніх чоловіків не стало, закрилися і  навіть озлобилися на усіх, бо тиск обставин просто «зашкалює». Коли ми посадили їх за стіл, познайомилися, кожна розповіла свою історію і ми разом молилися, щось ніби зрушилося».

Після служіння керівник соціального фонду, який опікується вдовами учасників АТО, щиро зізнався: «Це перший раз я побачив, щоб так відкрилися ці люди… їх за останні роки майже всі залишили». Слово про Божу любов дало надію згорьованим серцям вдів, багато з яких виявили бажання, щоб їхні діти відвідували недільну школу. Надалі в Івано-Франківську, де відбулася згадана зустріч, планують проводити подібні акції чотири рази на рік.

Аналогічним досвідом роботи поділився ще один заступник старшого єпископа, старший пресвітер церков Херсонської області Олександр Бабійчук. На Херсонщині у подібній зустрічі взяли участь більш як півсотні вдів.

Михайло Паночко запропонував старшим пресвітерам областей підхопити ідею праці із вдовами: «Ці люди є ранені, розбиті. Їм потрібен Божий бальзам – наша опіка і доброта. І така допомога має бути на постій основі».

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати