Михайло Паночко в складі Ради церков взяв участь у зустрічі з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом

04.07.2017
0
546

4 липня 2017 року в Кабінеті міністрів відбулася зустріч членів Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій із Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом. 

Прем’єр-міністр подякував представникам духовенства за сприяння змінам у державі й підтримку реформ у медичній та інших галузях. 

«Державна влада відкрита до діалогу та готова сприяти діяльності релігійних установ», — наголосив Володимир Гройсман. 

Глави церков, у свою чергу, підняли низку актуальних питань, у тому числі щодо змін до законодавства України. Зокрема заявили про непідтримку Стамбульської конвенції, окремі пункти якої, з точки зору духовенства, є шкідливими для нашого суспільства. Порушили питання щодо розблокування гуманітарних вантажів із-за кордону, про узаконення діяльності військових капеланів (глави церков пропонують прирівняти статус військових священників до статусу учасників АТО). 

Також члени ВРЦіРО поцікавились у глави Уряду, як здійснюються механізми виконання «Закону про захист суспільної моралі» після ліквідації однойменної Національної експертної комісії (як показує практика, знищення цього органу виявилась не на користь моральному здоров’ю суспільства).  Також стало відомо про намір скасувати на «Першому національному телеканалі» програму «Вічне», у якій глави церков мали можливість звертатися до людей із 5-хвилинними виступами. Священики виступили з проханням скасувати обов’язкову перереєстрацію статутів для релігійних організацій.

Михайло Паночко зауважив на проблему стихійного видобутку бурштину: «Я звернувся до глави Уряду з проханням активізувати роботу щодо законодавства про корисні копалини та врегулювати ситуацію, яку ми маємо у зв’язку зі стихійним видобутком бурштину в Рівненській та Волинській областях», — зауважив Михайло Степанович.

На завершення зустрічі Володимир Гройсман подякував главам церков і релігійних організацій та наголосив: «Дорога до храму має бути вільна, і ми, як державна влада, готові сприяти, щоб ви спокійно служили й зміцнювали нашу державу духовно».

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати