Місіонерські консультації
країн Чорноморського регіону

05.07.2019
0
508

25-28 червня 2019 року в м. Київ проходили місіонерські консультації. Представники понад десяти країн прибули до Києва, щоб разом пороздумувати, проаналізувати, молитовно закріпити плани місіонерської діяльності у Чорноморському регіоні. Зустріч проходила у Міжнародній теологічній семінарії.

З проповіддю «Пожива Христа» до присутніх звернувся старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко. Він підкреслив: «Таким, як непереборне бажання щодня приймати поживу, нехай стане і бажання щодня поширювати Євангеліє Царства, виконуючи волю Божу. Адже саме це було духовною їжею Ісуса Христа. Нехай це буде нормою життя і хлібом щоденним для кожного християнина».

Учасники наради аналізували місіонерську ситуацію у своїх країнах, ділилися досвідом відкриття нових церков. Служителі зі Швеції ділилися досвідом відкриття нових церков з допомогою медіа-ресурсів. Делегати обговорили також коло проблем, що стосується місіонального бачення п’ятидесятницьких церков. Зокрема, представниця Румунії підкреслила, що тільки 14% церков у її країні активні у сфері пожертвувань для місіонерського служіння. Це стосується  майже всіх  церков на пострадянському просторі.

Єпископ Микола Синюк, звертаючись до присутніх, зауважив: «Ми можемо планувати, консультуватися, збирати кошти на проекти, але ловцями людей для Царства Божого нас може зробити тільки Ісус. Дуже важко ловити людей для Христа у світі, проте, ще важче стає ловити у церкві Христовій тих, хто хотів би стати ловцями нових душ для Спасителя!»

Микола Синюк



Додати коментар

Пожертвувати