На Східноєвропейському лідерському форумі презентували понад 100 тем для розвитку церков

15.11.2018
0
395

7-10 листопада 2018 року в Києві відбувся восьмий Східноєвропейський лідерський форум. Він зібрав близько 350 учасників, спікерів і волонтерів з України, Білорусі, Росії, Чорногорії, Латвії, Литви, Фінляндії, Молдови, Голландії та Сполучених Штатів Америки.

У роботі Форуму взяли участь близько 80 спікерів, серед них: Анатолій Козачок (перший заступник старшого єпископа УЦХВЕ, пастор ц. Філадельфія, на базі якої вже кілька років проходить Форум). Юрій Веремій (єпископ, старший пресвітер об’єднання церков ХВЄ Івано-Франківської області), Валерій Антонюк (президент Всеукраїнського союзу об’єднань євангельських християн-баптистів), Леонід Міховіч (єпископ Союзу Церков євангельських християн-баптистів Республіки Білорусь), Леонід Бірюк (заступник єпископа Об’єднаної церкви ХВЄ Білорусі), Деріл МакКарті (віце-президент з наукових програм і стратегій Форуму лідерів-християн) та багато інших.

Форум — це міжденомінаційна платформа для мислителів і практиків. Тому учасники СЄЛФ обговорювали і світоглядні теми, і практичні навики служіння. Багато тем обговорювалися в форматі ток-шоу. Наприклад, «Еміграція або стартапи», «Церква і сучасні медіа», «Європейські цінності: підміна понять», «Баланс між аполітичністю і заполітизованістю євангельських віруючих», «Місце інтелектуальних аргументів в євангелізації», «Як відвоювати культуру в лівих», «Контури майбутнього: глобальні виклики ХХІ століття», «Захист сімейних цінностей в Україні», «Як передати дітям цінності», «Місіонерство через соціальну роботу». Експертами виступили Роман Полікровський, Микола Кулеба, Антоній Бокун, Євген Савочка, Сергій Шараєвський, Сергій Демидович, Андріан Буковинський, Ростислав Мурах та багато інших.

«У минулому році ми вивчили слово «Реформація», розібралися в історії протестантизму. Тепер пора вчити слово «постмодернізм» і розбиратись у ньому, — сказав у вітальному слові директор СЄЛФ Ярослав Лукасік. — «Коли руйнуються основи, що може праведник зробити?» Постмодернізм прагне зруйнувати фундамент західної цивілізації, тобто Божі абсолюти. Модерністи взяли раціональність, але відкинули Бога. Тепер постмодернізм руйнує раціональність. І нам сьогодні важливо вирішити на якому фундаменті будувати майбутнє України. Для цього необхідно мислити глобально, побачити загальну картину і зайняти в ній своє місце. Ту територію відповідальності, сферу впливу, в яку кожен з нас принесе порятунок».

За чотири дні Форуму на 12 секціях, 6 пленарних сесіях, численних семінарах, круглих столах, майстер-класах і ток-шоу було презентовано понад 100 тем.

На одному з таких семінарів легендарний вокаліст, клавішник і композитор групи «Пісняри», лідер християнського гурту «Studio Neman» Олександр Віславський провів майстер-клас із вокалу та гармонії.

Наступний Східноєвропейський лідерський форум пройде в Києві 6-9 листопада 2019 року.

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати