Навчання для Волинських служителів

15.03.2019
0
466

З 25 лютого по 1 березня цього року в с. Заозерне Любомльського району відбувалося навчання для служителів церкви, організоване відділом освіти Волинського обласного об’єднання церков християн віри євангельської.

Це уже другий освітній захід подібного формату. У навчанні взяли участь 48 осіб з різних кінців області, серед яких — 8 пресвітерів, 2 благовісники, 32 диякони, 6 керівників молоді та проповідників. Студенти склали іспити та отримали свідоцтва.

Серед викладачів були Володимир Величко («Місіонерство»), Микола Синюк («Організація євангелізаційного служіння»), Віктор Вознюк («Церква і суспільство»), Михайло Близнюк ««Вирішення конфліктних ситуацій в церкві»), Петро Рибак («Діяльність церковних рад»), Ігор Панфілов («Апологетика»), Володимир Гусак («Душпастирство»), Микола Волков («Духовні дари»).

Своїми враженнями поділився заступник єпископа Волинського об’єднання церков ХВЄ у Горохівському регіоні Микола Вакуліч: «Можливо, таке навчання стане хорошою традицією й відбуватиметься щороку. Принаймні я на це сподіваюся, бо особисто в мене залишилися від нього лише хороші враження. Цінним було те, що нас навчали не просто теоретики, а служителі церкви, які протягом десятків років здобуті знання застосовували у своєму практичному служінні. Неповторними були спільні молитви, години спілкувань, коли ділилися своїми успіхами в служінні, один від одного отримували цінні поради, вирішували проблемні питання, які торкаються життя суспільства, церкви, окремих християн. Ця сімейна атмосфера духовного єднання, коли тиждень присвячений виключно роздумам над Писанням, пізнанню Господа та спілкуванню зі служителями, викликає бажання повернутися сюди знову! Бажаю віруючим людям не зупинятися на досягнутому й завжди навчатися, незалежно від віку і сану».

Ігор Крощук



Додати коментар

Пожертвувати