Пастор скасував богослужіння
перед вибухом у Бейруті

24.08.2020
0
422

Саїд Діб пастор церкви Life Center в Бейруті (Ліван) розповів, що 4 серпня 2020 року в день вибуху, його охопило дивне почуття — суміш тривоги, гніву і печалі, яке потрясло до глибини душі. В інтерв’ю журналістам CBN NEWS чоловік сказав, що скільки не молився, не міг позбутися від передчуття, що має статися щось погане.

«Не знаю, чому я був таким, але сказав всім: «Ідіть додому, йдіть додому, просто закрийте церкву», — ділиться пастор Діб. — А люди говорили: «Як же так? Ми пройшли довгий шлях, у нас є зобов’язання, у нас тут заплановані зустрічі». Я відповів: «Не знаю чому, але, будь ласка, всі йдіть додому і повертайтеся в неділю, а це було у вівторок вдень».

Таким чином пастор Діб раптово відправив додому весь штат церкви з 34 чоловік і скасував дитячі уроки Біблії. «Я велів всім вимкнути комп’ютери і йти додому, я примушував їх, — розповідає пастор. — Люди казали: «Ми ж готуємо їжу для біженців і вбогих!». Але я відповів: «Сьогодні скасуйте все, приберіть в холодильник». Напевно, вони думали, що я збожеволів, але не знали і я тоді не знав, що це було спонуканням Святого Духа».

Life Centre Church в Бейруті перебуває лише за півтора кілометри від епіцентру вибуху. Після того як сталася катастрофа і корабель, наповнений аміачною селітрою, злетів у повітря, після того як стихли пожежі, пастор повернувся до будівлі і виявив, що вибух вибив вікна, двері, частково зруйнував внутрішні комунікації і напевно забрав би життя тих, хто лишився б у церкві.

Всього в результаті трагедії в Бейруті загинуло понад 200 осіб, тисячі отримали поранення, десятки тисяч лишилися без даху над головою. Але пастор Діб зазначив, що зараз він бачить, як Церква в Бейруті об’єднується більше, ніж будь-коли раніше. «Нужда навколо нас величезна, тому люди стали приїжджати з усього Лівану, щоб допомогти відновити місто. А ми стали готувати для них їжу. Я вдячний Богу за Церкву: люди з різних кінців світу звертаються з питанням, чим вони можуть допомогти. Вперше в житті я відчуваю, як Тіло Христове об’єдналося, щоб допомогти Лівану і Бейруту», — сказав пастор Саїд Діб.

inlight.news

 

 



Додати коментар

Пожертвувати