План заходів святкування 100-ліття п’ятидесятницького руху в Україні

24.12.2019
0
318

12 грудня 2019 року на засіданні Комітету УЦХВЄ затвердили план святкування 100-літнього ювілею п’ятидесятницького руху в Україні.

Мета заходів, що триватимуть протягом 2020 року — відновити історичну справедливість стосовно п’ятидесятників, безпідставно дискредитованих за радянських часів. Змінити статус п’ятидесятництва від «гнаної» меншості до «впливової» меншості. Посилити місійну присутність Церкви в регіонах.

Старший єпископ Михайло Паночко озвучив план проведення урочистостей. Зокрема, 9-10 квітня відбудеться мотиваційний захід «Назустріч ювілею», що стане своєрідним продовженням звітної конференції УЦХВЄ.

21 травня в рамках форуму, присвяченого п’ятидесятницькій місії, відбудеться презентація документального фільму й книги «Історія п’ятидесятництва в Україні» та прес-конференція.

22 травня відбудеться головний захід ювілейного року — урочиста Академія з нагоди 100-ліття п’ятидесятницького пробудження в Україні. Вона пройде у Києві у Лівобережному виставковому центрі (вул. Євгена Сверстюка, 2Б).

Важливі регіональні заходи відбудуться у вересні-жовтні у Тернополі та Чернівцях.

На осінь заплановано міжнародну науково-практичну конференцію, напередодні якої відбудеться презентація книги «Феномен П’ятидесятниці» доктора філософських наук та доктора богослов’я Михайла Мокієнка (молодшого). У заході вже зголосилися взяти участь провідні науковці НАН України, Центру дослідження релігії НПУ ім. М.Драгоманова та відомих західноєвропейських вузів. За результатами конференції буде видано збірник наукових праць.

Ще одна ідея — перевидати у новому форматі старі журнали (наприклад «Євангеліст» за редакції Івана Воронаєва).

Директор Департаменту зовнішніх зв’язків УЦХВЄ Юрій Кулакевич розповів про підготовку історичного документального фільму, присвяченого 100-річному ювілею п’ятидесятницького руху в Україні.

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати