Помер відомий український служитель
Віктор Куриленко

27.08.2020
0
905

24 серпня 2020 року близько сьомої ранку відійшов у вічність Віктор Куриленко.

«Зі смутком ми отримали звістку про відхід великого мужа віри нашого братерства у вічні оселі, про які він мріяв, вчив, до яких закликав, — говорить старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко. — Брат Віктор був і буде у нашій пам’яті, як вірний Богу і братерству служитель. Жаль, що не стало ще одного воїна Христового. Небо вирішило відкликати з поля бою у небесну країну дорого нам брата!»

Від імені братерства та від себе особисто Михайло Паночко висловив щирі співчуття дружині Тамарі, дітям Едуарду та Олесі, онукам та церкві Донеччини.

«Згадуйте ваших наставників, які проповідували вам Боже Слово, і, дивлячись на кінець їхнього життя, наслідуйте їхню віру» (Євреїв 13:7).

 

Біографічна довідка:

Віктор Павлович Куриленко народився 28 серпня 1952 року в багатодітній християнській родині. Його дід по матері Андрій Павенко провів 11 років у сталінських таборах за віру. Батько Павло Антонович пережив блокадний Ленінград, по молитві отримав чудесне зцілення від силікозу легень.

Віктор був другою дитиною в сім’ї. 5 травня 1957 року сусідський хлопчик, стріляючи з саморобного лука, випадково вибив Віктору праве око. 5 грудня 1960 року стався другий нещасний випадок: товариш витягав перо з дерев’яної чорнильної ручки і ненароком попав йому в ліве око. Восьмирічний Віктор повністю втратив зір.

Хлопець закінчив школу для незрячих дітей в м. Слов’янськ. Після школи в 1970 році став працювати на підприємстві для незрячих (УТОС).

У віці 16 років прийняв Ісуса Христа як особистого Спасителя, згодом став членом церкви ХВЄ. Тоді ж почав писати перші вірші, проповідувати. Виконував служіння молодіжного лідера.

У 1980 році одружився з Тамарою Чалдишевою. У них народилося двоє дітей: Олеся і Едуард.

Ще в радянські часи успішно закінчив навчання на пасторському відділенні заочних біблійних курсів у Москві, при ВСЕХБ. А в 90-х роках почав вести півгодинну християнську радіопередачу «Благовіст», яка транслювалася в Донецькій області. Потім — 15-хвилинну програму «Життя», яка транслювалася в країнах СНД. Автор поетичної збірки «Життя».

У своїй церкві «Преображення Господнє» в м. Слов’янську Віктор Куриленко вів розбір Біблії, займався душпастирством, очолював служіння звільнення від демонічного впливу, молився про хрещення Святим Духом, проповідував Євангеліє в місцях позбавлення волі, був спікером численних християнських конференцій.

24 серпня 2020 р. близько сьомої ранку служитель відійшов у вічність.

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати