Посвячення дому молитви в с. Седлище

30.06.2019
0
487

17 червня 2019 року для євангельських християн села Седлище Любешівського району стане пам’ятною датою – у цей день відбулася урочиста посвята нового дому молитви. Привітати віруючих прибули односельці, представники місцевої влади, керівництво УЦХВЄ та Волинського об’єднання ХВЄ, друзі з багатьох євангельських церков Волині.

У такі дні лунає багато привітань, побажань, порад.  І кожне з них особливе, якщо лунає від щирого серця. Михайло Паночко, старший єпископ УЦХВЄ, порадив завжди та за всяких обставин робити три впевнені кроки: перший – вірити, другий – бути наполегливими, третій – бути вдячними за все Господу й тим, хто біля нас, бо це шлях до повного щастя.

Михайло Близнюк, єпископ  Волинського об’єднання УЦХВЄ, застеріг седлищан, щоб ті ніколи не забували, що не від людей залежить благополуччя, і цей новий дім молитви – подарунок для них від Бога.

Петро Рибак, заступник голови ВОУЦХВЄ по Луцькому регіоні, у своєму вітальному слові зауважив, що лише тоді, коли пам’ятаємо минуле, можемо чекати хорошого благословенного майбутнього.

Євген Мельничук, пресвітер Церкви Христа-Спасителя м. Луцька та відповідальний за будівництво у ВОХВЄ, закликав християн бути завжди з відкритими духовними очима. Він нагадав про Олексія Домальчука, який хоч і втратив зір, але, повіривши в живе євангельське слово, приніс його не тільки в Седлище, а й у навколишні села. Незрячий заклав початок духовного прозріння.

Зі словами вітання та вдячності за співпрацю до новосельців звернулися й керманичі села, району та депутати округу. Ірина Констанкевич, народний депутат, попросила церкву молитися за себе особисто та за все державне керівництво, щоб Бог дав мудрості представникам влади, терпіння та скеровував їх у праці на добро українському народу.

Узявши початок у 1920 році, церква у Седлищах пройшла через різні труднощі. На сьогодні вона налічує понад чотирьох сотень членів (для села, у якому трохи більше за 1200 мешканців – це немало). Має багато прикладів Божого благословення, цілий список мужів віри, які були достойними наставниками для молодих. Серед них згаданий Олексій Домальчук, Іван Корольчук, Федір Артищук, Максим Чмух та інші.

Новозбудований дім молитви вже третій з початку заснування місцевої євангельської церкви. Перший був збудований у 1926 році, а другий – у 1991-му).

Інна Мельник



Додати коментар

Пожертвувати