Поїздка на Дніпропетровщину
Дорожні замітки

30.04.2019
0
697

20 травня 2019 року в церкві смт Царичанка відбулася робоча зустріч місіонерів Дніпропетровщини з керівництвом місії. Це був час інформації, роздумів про вже зроблене та плани на те, що потрібно зробити в майбутньому і просто дружнє спілкування.

Місіонери регіону розповіли про ситуацію на місійних точках, про свої здобутки та проблеми, озвучували пропозиції та бачення майбутньої праці. Вони також мали можливість особисто поспілкуватися з директором місії Миколою Синюком та його заступниками Віктором Оніщуком і Євгеном Мельничуком.

Такі зустрічі особливо цінні тим, що дають можливість керівникам місії безпосередньо на місці побачити та відчути умови, в яких живуть та працюють місіонери, відчути пульс місії, як кажуть, в польових умовах. Бо служіння місіонера — це не лише публічні євангелізації, зібрання, зустрічі та роздача літератури, це ще й особисте життя, звичні побутові проблеми, внутрішні переживання. Тому особисте спілкування, особиста підтримка допомагають у місіонерській діяльності.

А в неділю, яка якраз була святковою — згадували в’їзд Христа в Єрусалим — зустрічі продовжилися на місійних точках: у Царичанці та Петриківці. Мені з Миколою Синюком випало побувати у славнозвісній Петриківці.

Та запам’яталася вона не вишуканими петриківськими розписами, які тут на кожному кроці, а перш за все неймовірно людним стихійним базаром, який розкинувся просто на узбіччях однієї з центральних вулиць. Нашому авто довелося на найнижчій швидкості пробиратися між машинами, розкладеному прямо на землі поміж калюж крамом крізь людський мурашник.

Дім молитви, який зараз у стадії завершення будівництва, розташувався якраз на цій вулиці. Поряд із входом на територію храму — чебуречна, обліплена голодними базарниками. На перший погляд, не надто приємне сусідство, але не були б то місіонери, якби не використали і цю ситуацію. Перед зібранням християни роздавали євангелізаційні газети та запрошували на богослужіння.

Після обіду усі вирушили на правий берег Дніпра, у селище Солоне. Там несуть служіння Михайло Кулакевич та Володимир Герасимчук. І сьогоднішнє служіння особливе — Володимира рукопокладали на пастирське служіння.

Були присутні служителі Дніпропетровського обласного об’єднання церков ХВЄ, місіонери, батьки Герасимчуків: Володимира, Тараса та Івана — місіонерів, які працюють тут, на Дніпропетровщині. Настанову на служіння давав єпископ Михайло Мокієнко, старший служитель Дніпропетровського об’єднання церков ХВЄ.

Юрій Вавринюк



Додати коментар

Пожертвувати