Президент зустрівся з ВРЦіРО

23.10.2020
0
257

19 жовтня 2020 року Президент Володимир Зеленський запросив до себе представників Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. Темами обговорення стали COVID-19, безробіття, сімейна політика, суспільна мораль та гендерна ідеологія.

«У першу чергу Володимир Зеленський попросив представників Ради допомогти у протидії поширенню COVID-19 та спонукати вірян дотримуватись карантинних заходів. Зокрема, уникати великих скупчень людей та дотримуватися дистанції в зібраннях, практикувати богослужіння в онлайн-режимі. На що отримав цілковиту підтримку» — розповів старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко.

Глава УГКЦ Святослав у своєму виступі сказав, що наслідки карантину у зв’язку з епідемією коронавірусу негативно позначилися на соціальному житті людей. Він навів статистичні дані, згідно з якими чверть населення України перебуває за межею бідності. Крім того, зростає кількість безробітних — сьогодні їх в Україні вже близько двох мільйонів. І ці питання мають бути у центрі уваги влади.

Голова ВСЦ ЄХБ Валерій Антонюк звернув увагу Президента на питання легалізації канабісу (марихуани) у медичних цілях. Церкви, як і суспільство, сьогодні турбує, що піклування про хворих може перетворитися у банальне поширення так званих легких наркотиків.

Крім цього, учасники зустрічі порушили питання щодо державної сімейної політики — сьогодні необхідно створити або ж реорганізувати відповідне міністерство, запровадити державну програму підтримки сім’ї, яка буде забезпечуватись реальними коштами з бюджету.

«Я в свою чергу говорив про необхідність створення в Україні спеціального органу із захисту суспільної моралі, — каже Михайло Паночко. — До лютого 2016 року функцію такого «морального фільтра» в нашій країні виконувала Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі, але її ліквідували».

chve.org.ua

 

 



Додати коментар

Пожертвувати