Рада Церков домовилася з Головою ВР
про взаємодію з парламентом

29.07.2020
0
332

Зустріч Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з Головою Верховної Ради України Дмитром Разумковим та іншими керівними особами парламенту відбулася 28 липня 2020 року в приміщенні парламенту. Релігійні діячі запропонували налагодити постійний діалог Верховної Ради з релігійною спільнотою, як складовою частиною громадянського суспільства.

ВРЦіРО висловила прагнення брати участь у громадському обговоренні законопроєктів, пов’язаних із діяльністю релігійних організацій та у різних напрямках співпраці релігійних спільнот з представниками держави та суспільства.

Рада Церков звернула увагу керівництва парламенту на необхідності врахування зауважень громадськості до проєкту Закону «Про медіа», який містить у собі ризики для конституційного права на свободу вираження поглядів.

Також ВРЦіРО висловила свої аргументи проти ратифікації Стамбульської конвенції в нинішньому її вигляді. Натомість релігійні діячі пропонують обговорити шляхи використання наявних в законодавстві України механізмів та вдосконалення нормативно-правових документів для впровадження ефективних програм підтримки жертв домашнього насильства.

Під час зустріч також порушувалося питання прийняття комплексного Закону «Про військове капеланство» в редакції, узгодженій представниками конфесій.

«Переконані, що системний і конструктивний діалог, постійна взаємодія між Верховною Радою та релігійною спільнотою дозволить ефективно вирішувати складні суспільні проблеми, уникаючи непорозумінь і протестів, які виникають щоразу на тлі браку громадського обговорення важливих законодавчих змін» — зауважив Головуючий у ВРЦіРО митрополит Епіфаній, Предстоятель ПЦУ

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій запевнила Дмитра Разумкова і присутніх керівних осіб парламенту про готовність делегувати фахівців від різних конфесій для постійної взаємодії з профільними комітетами та парламентськими фракціями у форматі робочих груп та публічних консультацій.

irs.in.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати