Рекомендації УЦХВЄ щодо пандемії коронавірусу

15.03.2020
0
343

Інформація щодо ситуації з поширенням коронавірусу та рекомендації щодо організації церковного життя станом на 13 березня 2020 року.

Згідно з Постановою КМУ №211 від 11 березня на усій території України встановлено карантин з 12 березня до 3 квітня 2020 р. Ми маємо виявляти Божу мудрість і людську розважливість своєчасно, інформуючи людей, які належать до церков. У зв’язку з цим, та з огляду на зустрічі з представниками органів влади, зокрема зустріч ВРЦІРО з заступником міністра охорони здоров’я А. В. Семиволосом, рекомендуємо взяти до уваги наступне:

— Початкова рекомендація КМУ полягала в тому, щоб не перевищувати кількість у 200 людей в одному місці. Органи влади можуть запроваджувати строгіші обмеження залежно від ситуації.

— Якщо людина має симптоми застуди, грипу або ГРВІ, чи нещодавно прибула з країн, де спостерігається високий рівень захворювання на коронавірус, прохання витримати самоізоляцію на час інкубаційного періоду (протягом 14 днів).

— При симптомах респіраторних захворювань — залишатися вдома. Важливо пильно стежити за власним здоров’ям та за потреби одразу звертатися до лікаря. Усім дотримуватися рекомендацій фахівців щодо правил визначеної на цей час особливої гігієни та поводження серед груп людей. Особам зі слабким здоров’ям, а особливо старшим 60 років уникати скупчення людей.

— Рекомендуємо користуватися можливостями онлайн-трансляції богослужінь заради безпеки людей.

— Рекомендуємо відмінити уроки недільної школи, з’їздні зібрання, конференції та інші заходи перенести на пізніший термін.

— Сприймаймо час карантину як особливий час, щоб переосмислити крихкість життя та вірність Божу, роздумувати над Словом, будувати стосунки з сім’єю. Молитовно підтримуймо тих, хто хворіє, щоб запобігти поширенню паніки.

— Будьмо готові протягом дії карантину посильно допомогти тим, хто має потребу, особливо самотнім та людям похилого віку. Цей вияв любові хай слугує єдності Тіла Христового та наверненню людей до благодаті Ісуса Христа.

Михайло Паночко, chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати