Ретрит молодіжних лідерів УЦХВЄ

28.10.2019
0
392

17-19 жовтня 2019 молодіжні керівники церков з різних областей України зібралися в у місті Яремче Івано-Франківської області. Служителі підсумовували роботу за рік та планували заходи на 2020 рік.

Захід розпочав директор відділу молодіжного служіння УЦХВЄ Іван Білик, який оголосив робочий графік та запросив до слова пастора Богдана Левицького, який керував молодіжним відділом УЦХВЄ з 2002 по 2018 рік. «Спільність це завжди жертва, — зауважив Богдан Петрович, — і чудово, що ви знайшли час, щоб побути разом, поспілкуватися і відпочити!»

Щиро привітав керівників молоді старший пресвітер об’єднання церков ХВЄ Івано-Франківської області Юрій Веремій. Він поділився досвідом власного життя та наголосив, що служіння кожного є особливим та індивідуальним, його не можна порівнювати з іншими, але важливо довіряти Богу та мати правильні пріоритети.

Молодіжні лідери вислухали семінар на тему «Відпочинок освячений Богом», який викладав директор відділу освіти Віктор Вознюк. Після семінару відбулося обговорення питань відпочинку служителів, вигорання, правильності пріоритетів.

Особливість таких ретритів у тому, що молодіжні служителі мають змогу вчитися та відпочивати разом із дружинами. Учасники мають вільний час для спілкування та обміну досвідом.

Другий навчальний день розпочався з семінару Віктора Вознюка «Служіння факелу чи пожежі». Спікер говорив про причини вигорання: невірне розуміння поняття «горіти», децентралізація служіння, перебування не на своєму місці, відсутність динаміки та відпочинку тощо.

Після короткої перерви брати й сестри мали окремі семінари. Сестрам служила Алла Вознюк на тему «Як бути жінкою служителя».

Останній день ретриту відвели для робочої наради. Обласні керівники визначали календарний план подій на 2020 рік, слухали звіти касира, а також затверджували бюджет на наступний рік. Обговорювалися стратегії душеопікунства молоді, поставлено завдання щодо написання посібника на дану тематику.

chve.org.ua

 

 



Додати коментар

Пожертвувати