Складено карту найбільш і найменш релігійних країн світу

30.01.2018
0
492

Британське видання Telegraph склало карту рівня релігійності в різних країнах світу. Карта складена на основі трьох опитувань WIN / Gallup International, проведених в 2008, 2009 і 2015 роках. Кожен з опитаних респондентів відповідав «так» чи «ні» на запитання, чи вважає він себе релігійним, пише Моя планета.

Як показує карта, найбільш релігійними регіонами є Африка і Близький Схід, не сильно відстають від них Південно-Східна Азія і Латинська Америка.Лідером є Ефіопія — там віруючих 99%, причому в країні багато як християн, так і мусульман. Такий же показник у Малаві, Нігеру, Шрі-Ланки, Ємену. Наприклад, в Сомалі віруючих різних релігій — 98%, в Афганістані — 97%.

Західна, Північна і Центральна Європа здебільшого атеїстична, хоча на загальному тлі сильно виділяється Польща з показником 86%. Віра важлива для багатьох південноєвропейських країн, релігійними людьми себе вважають 74% італійців і 71% греків.

З іншого боку, в число найменш релігійних країн входять Японія (13%), Естонія (16%), Швеція (19%), Норвегія (21%) і Чехія (23%), але Китай перевершує їх усіх з 7%.

У Росії релігійними людьми себе вважають 70% громадян. Для України цей показник дорівнює 73%, для сусідньої Білорусії дані різко відрізняються — 34%. А, наприклад, в США таких — 56%.

НХМ

 



Додати коментар

Пожертвувати