Східноєвропейський Лідерський Форум зібрав майже чотири сотні учасників

02.12.2017
0
549

Із 29 листопада по 2 грудня 2017 року у Києві відбувся форум, який зібрав майже чотири сотні учасників, волонтерів та викладачів. За три дні 80 спікерів на 12 секціях освітили близько 120 тем у таких напрямках як апологетика, бізнес, соціальна робота, медіа, церковне лідерство тощо.

Відкриваючи Форум директор СЄЛФ Ярослав Лукасик зауважив, що мета цього щорічного заходу (до речі, уже сьомого за чергою) — це відкривати потенціал Церкви для суспільства, забезпечувати ресурсами євангельських лідерів, допомагаючи їм виконувати Велике доручення Христа. «У церкви завжди є дві задачі — залишатися вірною і доносити Послання Бога сучасному поколінню доступною для нього мовою!» — сказав Ярослав Лукасик.

Старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко звернувся до учасників Форуму під час вечірнього пленарного засідання 30 листопада. «2017-й — рік прориву в Україні. Господь дає нам знаки, що Він хоче щось робити для нашої країни» — сказав він.

У своїй проповіді Михайло Степанович освітив на прикладі Мойсея три основи, для справжнього лідерства. Перша основа — тримайся Слова Божого: «Біблія, віра і любов до Бога зробить нас сильними і здоровими».

Друга — у лідера має бути взірець: «Дивись на Ісуса. Не намалюй собі Бога в уяві, як це зробили євреї, які Його потім не впізнали… Візьми будь-яку знаменитість (яскравого провідника) і прирівняй до Ісуса, тобі стане все зрозуміло. Справжній лідер мусить мати «задню передачу». Давид, коли впав, визнав це. Брехливі ж лідери починають опиратися: «А докажіть мені!..» Ми усі здатні впасти, але треба змогти сказати: «Вибачте мені люди», «Пробач Боже».

Третя основа — лідер покликаний служити, а не командувати: «Моя молитва до Бога, щоби  Святий Дух вложив нам у серце таку цінну річ: Ісус мав вищу владу, але він посадив своїх учнів і умив їм ноги. Він дав нам приклада того, в якій позиції має знаходитися лідер. Основа лідерства — це любов до народу».

Ювілейний рік 500-річчя Реформації залишається яскравою сторінкою в історії українського євангельсько-протестантського руху. Утім, під час Форуму прозвучала гарна новина: Рада Євангельсько-Протестантських Церков (РЄПЦУ) благословила на продовження руху Реформації в Україні. Про це на вечірньому засіданні 30 листопада повідомив Павло Унгурян, народний депутат України і голова оргкомітету R500.

«Ми продовжимо спільно рухатися в обраних напрямках служіння, таких як соціальна робота, капеланство, молодіжне та дитяче служіння, економіка, управління тощо», — наголосив спікер. Він також поінформував, що 23 лютого 2018 р. відбудеться фінальний всеукраїнський захід у рамках проекту R500, на який приїдуть команди служителів з усіх регіонів країни. Під час цього служіння буде затверджено план діяльності на наступний рік.

Отже, не випадково центральною темою цьогорічного СЄЛФ стало гасло: «Реформація триває!»

chve.org.ua

 

 



Додати коментар

Пожертвувати