Тиждень духовної обнови
Малинфест-2017

16.07.2017
0
559

«Перемініться обновою вашого розуму» – такий девіз ХХ ювілейного молодіжного з’їзду Української Церкви Християн Віри Євангельської (УЦХВЄ), який проходив із 5 по 13 липня. Тисячі молодих людей побували на християнському молодіжному фестивалі в таборі «Юність», що поблизу міста Малин на Житомирщині, щоб відновити духовні сили й надихнутися до активного суспільного життя.

За словами організаторів, з нагоди відзначення у 2017 році 500-річчя Реформації християнська молодь мала змогу більше дізнатися про відомих протестантських діячів та вплив протестантизму на розвиток країн Європи.

«Молоде покоління має великий потенціал. Якщо спрямувати його в правильне русло, ці юнаки та дівчата зможуть зробити багато позитивних змін у суспільстві. Тому наше завдання – показати їм орієнтир, навчити їх бути слухняними дітьми, добрими християнами та громадянами України на славу Богові. Тут хлопці та дівчата зможуть порейняти досвід переможного життя з Богом від українських та закордонних священнослужителів», – зауважив голова оргкомітету, пастор Богдан Левицький.

Найбільш вражаючим досвідом, як зберегти віру й не зламатися під час переслідувань за віру та любов до України, з учасниками фестивалю поділився пастор з Донбасу Олександр Хомченко. За лояльність до України терористи ДНР захопили його в полон, жорсткого катували й допитували, але він не пішов на компроміс із сепаратистами. За мужність і вірність України священнослужитель отримав офіційне звання Героя України. «Мене тричі виводили на розстріл, намагалися переманити на свою сторону. Коли мене били й принижували мою гідність, я одного просив у Бога – лиш би не озлобитися, змогти простити цим людям, щоб мати чисте серце. І я це зміг зробити тільки завдяки силі Духа Святого».

У програмі з’їзду були богослужіння, навчальні лекції, дискусії, тематичні секції, круглі столи, тренінги, майстер-класи, а також творчі й спортивні заходи. Представники соціальних, благодійних, місійних проектів та організацій, які діють у Церкві, поділилися своїм досвідом та дали поради  з реалізації різних задумів.

Серед учасників фестивалю була молодь із України, Білорусі, Польщі, Голландії, США, Ізраїлю, Росії й Естонії, а також українські місіонери з Кенії та гості з Німеччини, Південної Кореї, Франції. Більшість присутніх на фестивалі є його постійними учасниками, але були й такі, хто на ньому побував уперше. Таких, до речі, близько половини.

«На Малинфесті я побував уперше. Мені сподобалася сімейна атмосфера, ранкові служіння й духовні секції, на яких отримала відповіді на важливі життєві питання. Було дуже багато цікавих лекцій, семінарів, на яких я дізналася багато нового про історичні аспекти християнства» (Катерина Вербицька, Рівненщина).

«Раніше я приїздив сюди лише на 2-3 дні. Цього разу вперше приїхав на весь тиждень. Цей час співпадає з періодом, коли я прагну до духовного оновлення. Усі ці семінари й зустрічі є ідейним продовженням семінарів, які я раніше відвідував під час інших заходів. Думаю, у цьому певний Божий план, що дає мені можливість отримувати не частини світогляду, а повний християнський світогляд» (Артем Левківський, Київщина).

Нагадаємо, Малинфест – це щорічний молодіжний фестиваль УЦХВЄ, метою якого є прищеплення християнських цінностей, формування християнського світогляду та поширення практичного християнства серед української молоді.

vhve.com.ua



Додати коментар

Пожертвувати