У Буркіна-Фасо вбили 15 новонавернених християн

30.05.2021
0
316

У звірячому вбивстві 15 новонавернених християн, які прямували на хрещення, поліція підозрює джихадистів, повідомляє christiantoday.

Напад стався в провінції Удалан недалеко від кордону з Малі, повідомляє правозахисна організація International Christian Concern. Співробітник ICC Моха Аграз, який розмовляв з місцевими жителями, повідомив в інтерв’ю ABC News, що фанатики напали на християн із засідки, а місцева громадськість «вражена» черговою розправою. Хоча жодна радикальна група поки не взяла на себе відповідальність за скоєне, в регіоні давно спостерігається зростання злочинів бойовиків терористичних організацій «Аль-Каїди» та «Ісламської держави».

«Буркіна-Фасо, яка колись вважалася країною громадянського добросусідства і релігійної терпимості, нині стала ареною злочинів, що творяться групами джихадистів і збройних фанатиків — вони роблять нальоти, безчинства, насильства, всіляко порушуючи основні права людини, — наголошується в заяві ICC. — Екстремісти громлять і палять приватну й державну власність, вбивають невинних громадян. При цьому головною мішенню їхніх беззаконь є християнське духовенство і миряни, а також місця відправлення релігійних обрядів. Ми просимо одновірців молитися за наших братів і сестер у Христі, що живуть в Буркіна-Фасо, молимо Господа захистити нещасних, які живуть в неспокійних регіонах цієї країни».

Розправа сталася в той же день, коли християнська правозахисна організація Release International виступила із заявою про те, що Буркіна-Фасо стрімко перетворюється в «чергову Нігерію», в якій ісламістські бойовики і фанатики зі скотарських племен вбивають тисячі мирних поселенців, переважно християн.

«Пожежа, що почалася на Близькому Сході, поширюється все більше, — пише активіст організації Ендрю Бойд. — Сьогодні Африка стає ареною безчинств, що творяться жорстокими джихадистами, які прагнуть нав’язати всьому світу свою людиноненависницьку версію ісламу. Місцеві відділення британської служби Release International повідомляють, що джихадисти цілеспрямовано переслідують, захоплюють і вбивають духовних наставників і священиків, зупиняють служби в місцевих храмах, заганяють християн в підпілля. Під час нападів вони збирають селян і ставлять питання про віру. Тих, хто мужньо проголошує свою віру в Христа, вбивають на місці, представників інших віросповідань зазвичай щадять і відпускають неушкодженими. Багато хто з них оголошують своїми ворогами не тільки християн — джихадисти одержимі ідеєю про очищення ісламу від «недостойних компромісів» і позбавленні країни від «невірних». У своїх крайніх проявах подібне мислення призводить до конфліктів сунітів та шиїтів, радикальних і поміркованих мусульман, і тому нерідко одне плем’я повстає проти іншого, ворогують мусульмани різних течій. У Буркіна-Фасо є фанатики-джихадисти, які нападають навіть на поміркованих мусульманських імамів, які не поділяють їхнього радикалізму. У районах Малі, які перебувають під їхнім контролем, вони вже ввели в дію найсуворішу версію законів шаріату».

invictory.org

 

 



Додати коментар

Пожертвувати