У Кенії екстремісти «Аш-Шабаб» убили
трьох вчителів-християн

23.01.2020
0
302

Національна поліція підтвердила, що 13 січня 2020 року близько 2 години ночі бойовики сомалійського повстанського угрупування «Аш-Шабаб» напали на початкову школу, поліцейський пост і телестанцію в м. Гарісса. Про це повідомляє The Christian Post.

У міжнародній правозахисній організації International Christian Concern повідомили, що в результаті нападу загинули троє вчителів-християн, ще один отримав серйозні поранення.

Учитель Роберт Кібуту, який живе недалеко від місця події, стурбований тим, що державні працівники зазнали нападу тільки через власну віру.

Після нападу депутат міського парламенту Анаб Субов Гуре звинуватив уряд в бездіяльності і заявив, що нападам можна було запобігти. «Настав час уряду з усією серйозністю поставитися до питань безпеки, — зазначив Гурі. — Місцеві жителі повідомляли місцевим органам про можливі напади, але окружні служби безпеки проігнорували їх!»

За даними Daily Nation, за останні п’ять тижнів терористичне угрупування, що базується в Сомалі, скоїло в Кенії понад 10 нападів, у результаті яких загинули 25 мирних жителів. Раніше бойовики напали на початкову школу Сареті в Дадаабі, тоді загинуло чотири учні. У грудні екстремісти «Аш-Шабаб» напали на автобус, який прямував з Найробі в Мандера, і вбили 11 християн. У 2015 році бойовики напали на університет Гарісса. Тоді вони вбили 150 студентів-християн, 79 були поранені. Студентів, які сповідували інші релігії, терористи не чіпали.

Кенія займає 40 місце в списку країн, де переслідують християн (World Watch List), складеному правозахисною організацією Open Doors USA.

invictory.org

 



Додати коментар

Пожертвувати