У Китаї призначили винагороду
за доноси на християн

08.04.2019
0
428

Чиновники в китайському місті Гуанжоу пообіцяли заплатити $1500 кожному, хто напише донос на своїх сусідів, які займаються «незаконною релігійною діяльністю».

Як зазначає видання Asia News, Бюро етнічних і релігійних справ в Гуанчжоу запровадило винагороду, для розкриття підпільної діяльності церков. Ціллю є придушення в першу чергу підпільних протестантських громад, але під ударом представники всіх релігійних конфесій, повідомляють ВО СВЕТЕ і LifeSiteNews.

«Влада не могла вибрати кращого часу, аби ввести ці заходи, — сказав місцевий священик. — У цей час, перед Великоднем, ми розмірковуємо про страждання Ісуса і зраду Юди за 30 срібних монет. Уряд Гуанчжоу хоче перетворити людей в міні-іуд».

«Дозволені урядом церкви мають обмеження, — пояснив китайський християнський активіст Боб Фу. — Кожна церква повинна встановити камеру для розпізнавання осіб перед кафедрою. Мета полягає в тому, щоб ідентифікувати людей в зборах. Президент Сі Цзіньпін вважає християн однією з найбільших загроз своїй владі. Підпільні церкви названі однією із загроз національній безпеці в Китаї».

***

Раніше в Китаї закрили найбільшу незареєстровану церкву в Пекіні і конфіскували майно. Це трапилося в суботу, 23 березня 2019. 20 поліцейських разом з посадовими особами увірвалися в приміщення, де проходили біблійні заняття домашньої церкви «Шоуванг». Християн звинуватили в незаконній діяльності, повідомив The Christian Post.

Близько 20 християн, які були присутні на заняттях, відвезли в школу поблизу і допитали. Віруючі заявили, що будуть продовжувати відвідувати збори, незважаючи на вимоги чиновників.

«Шоуванг» — найвідоміша громада в місті, яку відвідують близько 1000 осіб. Церква подала заяву на реєстрацію в 2006 році. Уряд відхилив запит, тому що пастор і засновник Цзінь Тяньмін не був «схвалений» державою. У 2011 році через тиск церква змушена була проводити служіння на вулиці.

Сьогодні Китай займає 27-е місце в списку країн, де переслідують християн (World Watch List), правозахисної організації Open Doors USA.

invictory.org

 

 



Додати коментар

Пожертвувати