У М’янмі військові вбили пастора

01.10.2021
0
305

31-річний пастор Кун Біак Хум був застрелений солдатами Татмадав 18 вересня 2021 року в містечку Тантланг (М’янма), коли намагався допомогти загасити пожежу, яка почалася через обстріл, повідомляє Фонд «Варнава». Загалом у нападі було зруйновано близько 19 будинків. Під час обстрілу пастор прямував на своєму мотоциклі до постраждалих будинків, щоб допомогти людям гасити пожежу. Повідомляється, що солдати відрізали палець пастора, щоб украсти його обручку, а також украли годинник та мобільний телефон.

«Ми глибоко засмучені та налякані вбивством пастора, — йдеться у заяві баптистської конвенції, опублікованій у неділю 19 вересня. — Напад військових на будівлі церков, захоплення храмів та руйнування церковної власності, а також обстріли будинків мирних жителів — це образа релігії та віруючих». До цього, 14 вересня, солдати Татмадав обстріляли церкву в Тантланзі.

Спеціальний доповідач ООН з прав людини в М’янмі Том Ендрюс сказав: «Вбивство баптистського служителя та обстріл будинків у Тантланзі, штат Чин, — це останні приклади живого пекла, яке щодня влаштовують сили хунти проти народу М’янми. Світ повинен звернути на це пильнішу увагу, але що ще важливіше — щоб світ почав діяти».

Через безперервне насильство в штаті Чин тисячі людей стали біженцями, близько 1800 чоловік втекли через кордон до Індії, шукаючи притулку в штаті Мізорам. До цього у вересні все населення с. Таал у штаті Чин було вимушене тікати після того, як солдати за кілька нападів розграбували будинки, убили тварин та знищили цінні речі, включаючи Біблії та пісенники. Вважається, що народність чин на 90% складається із християн. Татмадав багато років переслідує народності чин, качин і карен, які сповідують переважно християнство, і навіть народність рохинджа, яка сповідує переважно іслам.

invictory.org

 



Додати коментар

Пожертвувати