У найчисельнішій євангельській церкві на Волині рукопокладення служителів

11.02.2018
0
486

11 лютого 2018 року «Церква Христа-Спасителя» м. Луцька провела врочисте зібрання, на якому було рукопокладено на пресвітерське служіння Євгена Мельничука, Анатолія Москвича та Ігоря Скоця, а на дияконське – Юрія Кравчука та Федора Громика.

Щонеділі дім молитви «Церкви Христа-Спасителя» відвідує біля двох тисяч людей, а в день рукопокладення він був просто переповнений. Крім членів церкви, прийшли родичі, друзі, знайомі тих, кого мали руко покладати, а також керівництво Української Церкви Християн Віри Євангельської. Зі словами настанови та поради зверталися до християн старший єпископ Михайло Паночко, єпископи Микола Синюк та Михайло Близнюк, а також пресвітер Роман Скоць.

Микола Синюк проповідував, опираючись на слова з Першого послання апостола Павла до Тимофія: «Отже, перш над усе я благаю чинити молитви, благання, прохання, подяки за всіх людей, за царів та за всіх, хто при владі, щоб могли ми провадити тихе й мирне життя в усякій побожності та чистості. Бо це добре й приємне Спасителеві нашому Богові…» (2:1-3).

Завжди пильнувати й чинити лише згідно зі Словом, щоб зруйнувати всі задуми диявола, закликав Роман Скоць. Основою його промови стали слова апостола Павла, адресовані молодому служителю Тимофію: «…щоб нас сатана не перехитрував, відомі бо нам його задуми!» (2Кор.2:11). Серед речей, що допоможуть нам бути переможцями, він виділив три основні, а саме: бути задоволеним тим, що маєш, бути вдячним.

«Ісус нас робить боржниками лише в одному – в любові, щоб ми віддавали любов, бо без неї у Царство Боже не ввійдемо» – таку думку висловив у своєму зверненні до служителів та всіх присутніх Михайло Близнюк. «Якщо християнин сповнений любові – то він буде служити  меншим, а не більшим за себе! – наголосив проповідник. – Ми тоді залишаємось служителями, коли нами керує один мотив – любов до Ісуса, бо лише тоді ми будемо успішні, лише тоді будемо жертвувати, служити немічним і любити надокучливих».

 «У Бога є чудовий проект – це Церква, завдання служителів у якій: приготувати святих і не перетворити служіння у мертвий обряд», – наголосив старший єпископ Михайло Паночко. Він попросив рукопокладених служителів поводитися мудро, гідно покликання та з любов’ю, і то не своєю, а Христовою. А ще порадив їм дбати про Церкву, благословляти народ, терпіти й любити навіть «бродячих святих», щоб не було докорів від Бога, які пролунали ізраїльським пасторам, через те що їхні вівці стали хворі, наполохані, зранені, заблукані (Єз.34).

Тож наснаги вам, мудрості й терпіння, дорогі служителі Христові!

Інна Мельник, vhve.com.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати