У Нігерії викрали 140 студентів-християн

23.07.2021
0
316

5 липня 2021 року о 2 годині ночі бойовики, підозрювані у приналежності до екстремістів з племені фулані, зламали огорожу, подолали заслін з охоронців баптистської школи-інтернату «Вефіль» у Даміші Кадуна та викрали понад 140 учнів, повідомляє «Голос мучеників — Корея». Керівники школи кажуть, що більшість учнів було викрадено, але декому вдалося втекти. За останніми даними, 28 студентів повернулися до своїх родин, 125 — зникли безвісти. Очікується, що викрадачі вимагатимуть викупу.

«Це четверте масове викрадення людей зі школи у штаті Кадуна з грудня, — каже представник «Голосу мучеників» Фолі. — Екстремістські групи, схоже, нападають на школи, тому що будівлі погано захищені, розташовуються у відкритому полі і там скупчена велика кількість учнів. Є школи, які користуються послугами охоронних агентств, але цього недостатньо для захисту від великих груп озброєних бойовиків». За словами Фолі, уряд Нігерії закрив 13 шкіл у регіоні, побоюючись можливих атак. «Діяльність екстремістських груп, що перешкоджають навчанню дітей-християн, є однією з найменш визнаних, але найбільш тривалих форм переслідувань, які ми спостерігаємо у Нігерії та інших країнах Африки. Наслідки можуть зберігатися протягом поколінь, оскільки діти-християни поступово починають відставати у розвитку, у них менше можливостей здобути вищу освіту, а отже, вони обмежені у здобутті хорошої роботи. За оцінками міжнародних спостерігачів, у Нігерії викрадається більше християн, ніж у будь-якій іншій країні світу».

Уряд Нігерії звинувачує бойовиків у зростанні числа викрадень та нападів на християнське населення. Міжнародні спостерігачі визнають релігійний підтекст нападів. Представник Фолі каже: «Ці екстремістські групи намагаються залякати християн, щоб вони відмовилися від своєї віри. Але в кожному нападі Господь, робить так, що виникає 10 нових проявів вірного свідчення християн, навіть дітей. Переслідувачі бачать це, і тоді вони, а не християни, розчаровуються. Історія показує, що гонителі втомлюються переслідувати задовго до того, як християни втомлюються служити Ісусу Христу».

invictory.org

 



Додати коментар

Пожертвувати