У Пакистані мусульмани обстріляли церкви

17.09.2021
0
327

6 вересня 2021 року в пакистанському місті Лахор група мусульман відкрила стрілянину по церквах і будинках, де жили християни. Четверо зазнали поранень, серед них вагітна жінка, повідомляє The Christian Post.

Один із поранених Асіф Масіх розповів, як повернувся з роботи додому і почув крики на вулиці, після чого були постріли з автоматичних штурмових гвинтівок. «Я наказав своїм дітям увійти в будинок і побачив групу озброєних чоловіків, які без розбору стріляли в будівлю церкви. Потім вони направили зброю на сусідні будинки, де мешкали християни і випустили залпи. Я чув, як вони кричали, що не пошкодують християн, які живуть у цьому районі, а також спалять нашу церкву» — сказав він. Чоловік зазнав поранення в обидві ноги.

Під час нападу бойовики також поранили трьох жінок — Нірму Бібі, Марію Кашиф та Саміну. Жителі району повідомили про напад у поліцію о 14:30, але офіцери прибули тільки о восьмій годині вечора. «Уся наша вулиця була зрешічена кулями, люди отримали поранення, але поліція не згадала про тероризм у своєму звіті», — сказав Асіф Масіх. Представники поліції стверджують, що причиною стрілянини стала особиста суперечка між християнином Асгаром Масіхом і мусульманином Ділшад Догаром, якого впізнали як одного з нападників. Адвокат та керівник Асоціації християнських юристів Пакистану Джавед Гілл заявив, що до них надходили суперечливі повідомлення про мотив стрілянини. «Декілька жителів стверджували, що обвинувачені були проти будівництва церкви в цьому районі і чинили на віруючих тиск. Інші кажуть, що інцидент трапився через дівчину. Проте якщо б це була суперечка між двома людьми, чому весь християнський квартал обстріляли з автоматичної зброї?» — каже Джавед Гілл. Начальник місцевої поліцейської дільниці Мухаммад Азім повідомив, що вони затримали трьох чоловіків та проводять рейди для арешту інших обвинувачених.

Пакистан посідає 5 місце у списку країн, де переслідують християн.

invictory.org

 



Додати коментар

Пожертвувати