У В'єтнамі язичники побили сім'ю християн

09.09.2019
0
547

У Північному В’єтнамі язичники жорстоко побили сім’ю християн, при цьому 6-річна дівчинка потрапила в кому. Дитину і її батьків, за даними християнської правозахисної організації Open Doors, жорстоко побили і викинули за околицю села. Дівчинка перебувала в комі цілий місяць, і досі не може згадати, що з нею сталося, не впізнає батьків, повідомляє The Christian Post.

На сім’ю напали натовпу після того, як вона спробувала ухилитися від участі в язичницькому обряді поклоніння предкам, оскільки навернулася до християнської віри. Це викликало лютий гнів жителів села і місцевої влади. Натовп прийшов до будинку християн, довго їх висміювали, після чого зв’язали і почали бити. Продовжували бити, тягнучи по камінню за околицю, де покинули їх стікати кров’ю, заборонивши повертатися.

Одновірці підібрали потерпілих і відвезли до лікарні, де батьки пролежали три дні. Пізніше їм формально дозволили повернутися в село. Однак жителі села продовжують погрожувати їм розправою.

У списку країн-гонителів християнства, який щорічно публікується Open Doors, В’єтнам входить у число небезпечних для християн, займаючи 20 місце. Комуністичний уряд пильно стежить за діяльністю християнських церков і постійно тисне на них.

«Християни-протестанти і новонавернені з числа корінних народів піддаються жорстоким переслідуванням, — говорить звіт Open Doors щодо ситуацію в Північному В'єтнамі. — За приблизними оцінками, близько 80% християн країни належать до етнічних меншин (наприклад, хмонг), які стикаються з ворожістю з боку громад, піддаються грубій дискримінації, образам і нападкам. З дітьми-християнами поводяться в школах як з ізгоями, медичні потреби християн часто ігноруються. Деяким навіть не дозволяють відвідувати школу. Родичі також проявляють агресію до новонавернених християн, розривають родинні зв’язки, відмовляють їм у підтримці і законній спадщині. Будинки віруючих раз у раз руйнують, примушуючи їх до виселення з рідних сіл».

Минулого року в Північному В’єтнамі були засуджені і ув’язнені кілька католицьких проповідників, християнських блогерів і протестантських пасторів.

invictory.org

 



Додати коментар

Пожертвувати