УБТ — 30 років

29.06.2021
0
346

23 червня 2021 року в головному офісі Українського Біблійного Товариства в Києві святкували тридцятиріччя. На урочистості були присутні представники 19 конфесій, що входять до складу УБТ, державні діячі та партнери Товариства, інформує ukrbs.org.

Від імені УЦХВЄ співробітників та гостей привітав перший заступник старшого єпископа Анатолій Козачок. «Бог, як художник, котрий втілює свій задум пензлем на картині, створив наш світ Словом. Його Слово як вода: скільки би ми не знаходились у воді, все-одно потребуємо пити, щоб жити. Боже Слово — це світло нашого життя» — зауважив він. Також служитель наголосив, що поширювати Слово Боже — найвеличніше, що ми можемо робити у житті.

За 30 років зусиллями УБТ було надруковано і поширено понад 13 млн примірників Біблії. Зокрема, здійснено новий сучасний переклад Святого Письма, повна версія якого побачила світ влітку минулого року. Здійснено креативні проекти, спрямовані на популяризацію вічних цінностей: безперервне читання Біблії на Софійській площі протягом більше, ніж трьох діб та Всеукраїнське переписування Біблії, до якого долучилося понад 31 тис осіб.

УБТ стала першою міжконфесійною організацією в Україні, за зразком якої пізніше виникали інші структури, зокрема ВРЦіРО. Вона навіть випередила на два місяці появу незалежної Української Держави.

Урочисту атмосферу свята підтримали малий склад Київського симфонічного оркестру і хор Музичної місії «Київ».

Після доповіді керівництва УБТ про служіння протягом 30 років, лунали привітання від очільників держави, що висловили схвальну оцінку впливу Товариства на українське суспільство. Привітання від Президента Володимира Зеленського зачитав генеральний секретар УБТ Олександр Бабійчук: «Своєю багатолітньою діяльністю ви демонструєте приклад плідної співпраці різних християнських церков у важливій місії поширення Слова Божого, докладаючи значних зусиль для збереження духовного життя нашого народу й утверджуючи в українському суспільстві ідеали добра, милосердя та любові».

Привітання від прем’єр-міністра Дениса Шмигаля передав завідувач Відділу з питань релігій, забезпечення права громадян на свободу світогляду і віросповідання Секретаріату Кабінету міністрів України Андрій Юраш: «Завдання держави — тамувати фізичний голод, а завдання Українського Біблійного Товариства — тамувати голод духовний, який і досі є у нашій державі. І Товариство з великою честю та гідністю виконує цю місію, даючи кожному бажаючому можливість безперешкодно отримати справжній духовний скарб — Слово Боже, Біблію. Ініціатива створення УБТ як першої міжконфесійної спільноти стала важливою спонукою для розбудови духовності нашого народу». Також він зазначив про необхідність створення Музею Біблії, де будуть зібрані всі переклади Біблії українською мовою.

Зі свого боку керівництво Біблійного Товариства подякувало всім присутнім і вручило пам’ятні відзнаки представникам церков-членів Правління та партнерам УБТ.

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати